MODNI DODACI

Birkenstock natikače u novom, potpuno neočekivanom ruhu

Prva suradnja njemačkog brenda sa samostalnim dizajnerom
Rick Owens

Već neko vrijeme u modnoj industriji apsolutni su hit 'ružne chic' cipele među koje se ubrajaju i super popularne Birkenstock natikače. A što se pak nove suradnje brenda i poznatog modnog dizajnera tiče, teško da će produkt ikoga ostaviti ravnodušnim.

Birkenstock, jedan od najpoznatijih njemačkih brendova obuće koji jednostavno ili volite ili ne volite, ove sezone otišao je korak dalje i ostvario suradnju s cijenjenim dizajnerom Rickom Owensom. Dizajner je odlučio reinterpretirati tri klasična stila Birkenstock natikača s četiri različita dizajna i tkanine. Felcana vuna, konjska dlaka i prava koža tri su glavna materijala koje koristi u izradi novog modela ovih poznatih papuča. Također, ova pop-up kolekcija usko je povezana s Owensovom kolekcijom namještaja i modnih dodataka.

U protekloj godini, poznati Birkenstock ostvario je suradnju s nekoliko brendova koji su prikazani na Tjednima mode (Andreas Murkudis, Barneys, 10 Corso Como), a 'ružne papuče' postaju sve veći hit u modnoj industriji. No, Rick Owens prvi je samostalni dizajner s kojim je Birkenstock odlučio ostvariti suradnju za maloprodaju, a do suradnje je došlo zbog njegovog istančanog i drugačijeg modnog izričaja. S obzirom na to da je Owens u 2017. godini završio dugogodišnju suradnju s Adidasom, Birkenstock mu se pokazao kao odlična prilika za igranje s dizajnom i teksturama na novom komadu obuće. Kolekcija dolazi u prodaju 15. ožujka na webshopu oba brenda.

Foto: PR, Getty Images
Objavljeno: 09.01.2018. u 12:46

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p