SVJETSKA MODA

Blogerica koju volimo: Amanda Shadforth

Umjetnica odličnog modnog izričaja

Amanda Shadforth na svome blogu 'Oracle Fox' predstavlja se kao modna blogerica, fotografkinja i umjetnica slobodnog duha i modnog izričaja. Potonje je uistinu točno, jer ova nadasve cool djevojka oličenje je australskog načina života. Odrastajući na plažama Queenslanda u Australiji, okružena surferskom kulturom, počela je stvarati svoja prva umjetnička djela. Kako je postajala sve uspješnija i komercijalnija, tako je i pritisak da stvara ono što tržište zahtijeva rastao, te se Amanda pobunila i otisnula u istraživanje same svoje srži. Upravo tada je nastao i 'Oracle Fox', Amandina inspirativna platforma, koja danas slovi za jedan od najpopularnijih australskih blogova.

Ono što većinu zasigurno privlači kod mlade umjetnice i razlog koji je njezin blog vinuo u nebesa jest upravo njezin nesputan duh i odličan stil. Prozračnost, minimalizam, statement komadi i naglasak na proporcijama prvo su što uočavamo pri otvaranju 'Oracle Foxa'. Ukomponirani sa suncem opaljenim razbarušenim pramenovima stvaraju stil karakterističan za Australke, koji Amanda nosi nevjerojatno dobro. Helmut Lang, Alexander Wang, Phillip Lim i Dion Lee samo su neki od dizajnera čije komade blogerica vješto kombinira sa svima pristupačnim markama.

Osim spomenutog, ono što na blogu ove Australke dodatno oduševljava je i fotografija. Iz posta u post Amanda s čitateljima dijeli očaravajuće vlastite fotografije, kao i mnogobrojne editorijale i inspirativne kolaže, stoga nije čudno da je 'Oracle Fox' mnogima postao glavno vrelo inspiracije i svojevrsna modna Biblija. Sunce, more i neprekidno ljeto lajtmotiv su bloga, stoga vam u ove hladne zimske dane preporučamo slatki bijeg na Amandin blog, koji toliko volimo. Ipak, upozoravamo vas da ćete instanto poželjeti ljeto i gole noge...

 

Matea Martek

photos: oracle fox

 

Objavljeno: 13.01.2014. u 14:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p