SVJETSKA MODA

Boho chic kao glavni trend jesenske sezone

Prvi vam donosimo novi lookbook Burberry Prorsum F/W 2014.

Povjetarac zaboravljenog boho chica s Bloomsburya zavio je nekim posebnim umjetničkim sjajem novu londonsku kolekciju Burberry Prorsuma. Bailey je ovoga puta bio inspiriran charlestonom te krugom londonske intelektualne i umjetničke elite koja je živjela, stvarala i diktirala načela estetike u legendarnom Bloomsburyu u prvoj sredini prošlog stoljeća.

Nezaboravni, gotovo ikonični baloner Thomasa Burberrya transformirao se u lepršavi ogrtač Christophera Baileya podsjećajući tako na platno impresionističkih slikara. Dizajner je oslikao i oživio svoje muze koje su njegova djela prošetala londonskom pistom.


Čitava paleta boja zasjala je na ručno oslikanim cipelama, maramama, torbama i laganim, gotovo ljetnim haljinama koje, senzualno i ženstveno zategnute u struku, asociraju na ogrtače i prizivaju sjećanje na stari Burberryjev 'trench look' chic po kojem je jedna od najduže živućih modnih kuća postala poznata i prepoznatljiva. Bohemski opušteno, lepršavo, elegantno i senzualno, kolekcija kojom je Burberry Prorsum naznačio vlastitu viziju nadolazeće hladne sezone imati će definitivno u sebi dašak neprežaljenog ljeta te podsjećati na neka prošla vremena koja vrijedi sačuvati.

 

Tina Lončar

photos: burberry

 

Objavljeno: 18.02.2014. u 11:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p