SVJETSKA MODA

Brend iz Budimpešte koji obožavamo

Modni zemljopis
Nanushka

Jedan pogled na njihove kampanje i lookbookove dovoljan je da se zaljubite u apsolutno svaki komad iz aktualne ili neke prijašnje kolekcije mađarskog brenda Nanushka.

Za njih sam saznala nedavno zahvaljujući prijateljici koja se vratila iz Budimpešte oduševljena kako izgledom dućana, tako i fantastičnim kreacijama koje nude. I par klikova po webshopu bilo je dovoljno da i ja poželim nositi gotovo sve kreacije koje se kriju u aktualnoj i nadolazećoj kolekciji…

Nanushka postoji već punih 12 godina i krenuo je kao i svaki brend otvaranjem dućana u svom gradu, no nakon punih 12 godina raširio se na čak 30 zemalja diljem svijeta. S naglaskom na minimalizam i čiste linije, ovaj odličan brend izbacuje iz sezone u sezonu divne kolekcije u koje se zaljubljuje sve veći broj fashionistica.

Nanushka
Sandra Sandor pokrenula je brend 2005. godine, ubrzo nakon što je diplomirala na renomiranom London College of Fashion. "Mama je pokrenula brend u sedamdesetima koji je bio fokusiran isključivo na dječju odjeću. Kako sam odmalena bila okružena odjećom i modom, znala sam da se želim time baviti. Sa 17 sam shvatila da želim biti modna dizajnerica koja će kreirati odjeću za žene, ne za djecu i odlučila sam upisati London College of Fashion. Nakon završenog fakulteta, vratila sam se u Budimpeštu i osmislila Nanushku. Nanushka je zapravo moj nadimak koji mi je nadjenuo tata kad sam bila mala", ispričala je Sandra jednom prilikom za Harper’s Bazaar.

S obzirom da je Mađarska poznata po odličnoj tekstilnoj industriji, Sandra cijelu proizvodnju ima upravo tamo. Kreacije se rade diljem Mađarske u malim pogonima, od najkvalitetnijih i udobnih materijala. Kao inspiraciju za kolekcije navodi žene koje odišu posebnim stilom, žene koje se ne boje nositi nešto drugačije i stilizirano na sebi svojstven način. Tu su naravno i putovanja koja su Sandri najveća inspiracija. Bacite pogled na divne fotografije i zaljubite se u Nanushku!

Nanushka

Nanushka

Nanushka

Nanushka

Nanushka

Nanushka

Nanushka

Nanushka

photos: nanushka.com
Objavljeno: 11.12.2017. u 00:00
Tagovi: modni brand

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p