SVJETSKA MODA

Brend koji će vam prvi komad odjeće dati - besplatno!

Da, i takav postoji!

Girlfriend Collective 
Već dugo nismo čuli za ovako inovativan marketinški potez. Na prvu neshvatljiv, brzo postaje posve logičan. Zanimljiva marketinška praksa donijela je mladom brendu imena Girlfriend Collective toliko buzza u medijima da se niti jedna plaćena promocija ne može mjeriti. 
 
Girlfriend Collective, startup stacioniran u Seattleu, dobio je toliko promidžbe zbog svog marketinškog poteza da vjerujemo kako će im se on itekako isplatiti. Naime, mladi je modni brend toliko siguran u svoj uspjeh da je prvi komad odjeće kupcima odlučio pokloniti, jedino što morate platiti je shipping. Uvjereni kako nema marketinga do direktnog marketinga Girlfriend Collective želi ovim potezom proširiti riječ o tome koliko su njihovi komadi dobri, premda ustvari jedino što proizvode su - tajice! No, to nisu obične tajice. Izrađene su od recikliranog materijala. Točnije, za jedne je tajice s potpisom ovog brenda potrebno 25 plastičnih boca, a izrađene su na način da podižu stražnjicu, ne proziru se i brzo se suše pa su stvorene za sportske aktivnosti.
 
Girlfriend Collective  
Djevojke su dobile ogroman broj upita radi li se o prevari na što su se one očitovale riječima: "Umjesto ulaganja u klasičan marketing, odllučile smo se na malo drugačiju metodu. Ništa se ne širi tako efikasno kao dobra riječ pa smo odlučili preskočiti status quo dijeleći tajice našim kupcima koji će, nadamo se, proširiti riječ o tome kako su fantastične."  No, osim direktnog marketinga, Girlfriend Collective je proizveo i poprilično impresivan odjek u medijima što će im definitivno donijeti obožavatelje. Spontani aplauz, molimo!
 
Girlfriend Collective 
Girlfriend Collective 
T.L.
Foto: Girlfriend Collective
Objavljeno: 23.05.2016. u 11:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p