SVJETSKA MODA

Budi moderna Catherine Deneuve

Kako to postići?
Dama koja i danas osvaja svojom elegancijom i sofisticiranošću u svojoj mladosti bila je prava fatalna ljepotica. Catherine Deneuve je po mnogočemu tipična Francuskinja - ima onaj prepoznatljiv stil koji ih izdvaja iz mase i eleganciju koju mnoge od nas žele imati. S obzirom da su joj roditelji bili zaluđeni glumom, kazalištem i filmom (oboje su bili glumci) ne čudi činjenica da je već kao mala djevojčica isprobala kazališne daske i odlučila postati glumicom.

Sa svojih 14 godina osvanula je u prvom filmu, ostala zapažena i uloge su krenule jedna za drugom. Možda najzanimljivija informacija vezana uz ovu prekrasnu glumicu je velika ljubav koju je gajila prema Yves Saint Laurent kreacijama. Sve je počelo 1966. kad su se Catherine  i Yves Saint Laurent upoznali na snimanju filma Belle de Jour u kojem je poznati dizajner bio glavni kostimograf, a tada mlada glumica savršen model za njegove kreacije. Osim dugogodišnjoj vjernosti prema ovoj prestižnoj modnoj kući, Catherine je njegovala profinjen i elegantan modni stil, potpuno ženstven i bezvremenski.

Najčešće se pojavljivala u crnim haljinama koje su pratile njezinu zanosnu figuru, a od modnih dodataka najčešće se odlučivala za marame kojima je vezala svoju bujnu plavu kosu.

Da je danas mlada, vjerojatno bi nosila uske haljine zagasitih nijansi, a za ležerna druženja nekako nam se čini da bi odlično izgledala u popularnim kombinezonima.

Ana Bacinger

Objavljeno: 29.04.2011. u 11:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p