SVJETSKA MODA

Budi moderna Marlene Dietrich

Kako to postići?

Ukoliko volite klasiku i komade koji na prvu djeluju muževno zasigurno volite stil divne dame starog Hollywooda Marlene Dietrich. Njezin stil je zapravo nemoguće ne voljeti jer Marlene je prava dama koja je jednostavno znala nositi odjeću. Bilo da se odlučila za crni smoking ili ženstvenu dugu haljinu ova poznata ikona stila uvijek je znala to dobro isfurati. Marlene Dietrich bila je modna ikona vrhunskih dizajnera i filmska ikona koju su oponašale kasnije zvijezde, a zajedno s Katharine Hepburn bila je od 1930-ih jedna od prvih žena koja je javno nosila hlače. Jednom prilikom je izjavila: "Oblačim se radi sebe. Ne za imidž, ne za publiku, ne za modu, ne za muškarce."

Većini je vjerojatno najpoznatija po fotografiji na kojoj pozira u crnom odijelu, bijeloj košulji, leptir mašni, cilindru i njezinom nezaobilaznom modnom dodatku - cigareti, a upravo je ovaj look i danas najlakše postići. Sve što vam treba je klasično crno odijelo, bijela košulja sa romantičnom mašnom ili volanom, fascinator u kosi i cigaršpic koji danas nije teško nabaviti preko eBaya. Ako vam je odijelo preoštro, pronašli smo odličnu alternativu - savršen prsluk sa zgodnim detaljima od krzna.

Ženstvena Marlene za bitna javna događanja birala je duge i jednostavne haljine preko kojih je nosila bunde, a za dnevne varijante najčešće se pojavljivala u suknjama dužine ispod koljena, klasičnim majicama i neizostavnim šeširima. Stil Marlene Dietrich je kao stvoren za neki večernji izlazak ili svečano događanje jer je ova legendarna ikona stila u svakom trenutku bila elegantna i djelovala je profinjeno.

Ana Bacinger

Objavljeno: 28.01.2011. u 09:00

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p