SVJETSKA MODA

Budite moderna Audrey Hepburn

Kako to postići?

Mnogi će reći da je stil i gracioznost koju je imala divna Audrey Hepburn nemoguće postići, no uz malo truda i vi možete izgledati profinjeno poput nje. Rođena je davne 1929. i ostavila je velik utisak kako u filmskoj tako i u modnoj industriji. Kao najbolji primjer možemo spomenuti malu crnu haljinu koju je proslavila upravo Audrey Hepburn - Givenchy haljinu koju je nosila 1961. godine u filmu Breakfast at Tiffany's prodanu prije nekoliko godina za vrtoglavih 467.200 funti.

Pa kako sebe transformirati u modernu Audrey Hepburn? Uz današnju raznoliku ponudu high street brendova i divnih dizajnerskih komada to nije zapravo nimalo teško. Oslonac vašeg ormara neka budu jednostavni i bezvremenski komadi poput male crne haljine (savjetujemo jednu dugih rukava, jednu ¾ i naravno ljetnu verziju), balonera bež nijanse, klasičnih crnih balerinki, običnih košulja, simpatičnih retro kardigana i hlača mrkva kroja.

Za hladne jesenske dane nabavite zgodan retro šešir koji ćete nositi u kombinaciji sa već spomenutim balonerom ili kaputom na dvoredno kopčanje, a ruke neka vam griju rukavice do lakta. Ljeti ćete šešire i rukavice zamijeniti maramama u boji i sunčanim naočalama crnih okvira.

Kad su u pitanju večernje toalete - Audrey je uvijek izgledala poput dame! Vi to postignite jednobojnim haljinama i nekim zgodnim nakitom. Bijela ogrlica od bisera i upečatljiv fascinator učiniti će čuda za vašu klasičnu haljinu.

Audrey Hepburn nikad nije komplicirala kad je u pitanju bila moda, zbog svoje sitne građe i prekrasnog lica birala je elegantnu odjeću kojom je istaknula sve svoje čari i jednostavnošću postala jedna od najvećih ikona stila.

Ana Bacinger

Objavljeno: 05.11.2010. u 09:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p