SVJETSKA MODA

Bunde, žarke boje i kul detalji: Evo što nose trendseterice na ulicama Kopenhagena

Street style najvažnijeg skandinavskog Tjedna mode

Dok s nestrpljenjem iščekujemo predstavljanje novih ženskih ready-to-wear kolekcija na pistama New Yorka, Londona, Milana i Pariza, i ove smo godine imali priliku pogledati što su za nadolazeću sezonu pripremili omiljeni skandinavski dizajneri. Trenutačno je u tijeku najvažniji nordijski Tjedan mode, onaj u Kopenhagenu, koji je 2017. ponovno razrađen kako bi od danske metropole stvorio epicentar skandinavske mode.

Tjedan mode u Kopenhagenu ističe se naprednim konceptom čije je temeljno načelo održivost te je i ove godine okupio istaknute skandi brendove kao što su Rotate, Stine Goya i Baum und Pferdgarten. Obožavani Ganni ovoga je puta izostao zbog pokroviteljstva nad drugim projektom, no možemo se složiti kako originalnih kolekcija svakako nije nedostajalo. Također, gotovo je podjednako uzbudljivo zaviriti u ulični stil Kopenhagena, a styish outfiti gošći revija ponovno su bili na visini zadatka.

Skandinavska se moda s godinama promijenila, napravivši zaokret s minimalizma u maksimalizam, što potvrđuju i najupečatljiviji outfiti s ulica Kopenhagena. Predimenzionirane bunde, inače ključni element popularne "mob wife" estetike, dominirale su street style fotografijama, baš kao i žarke boje predvođene trendi "cherry" crvenom.

Istaknuli su se i eklektični lookovi koji odvažno spajaju ženstvene i stroge krojeve, kao i elegantne i sportske elemente. Upečatljive velike torbe, čarape u boji i živopisno pletivo samo su neki od stilova ovih skandi influencerica koje smo smjesta poželjeli u vlastitom ormaru. U nastavku donosimo nekoliko najboljih kombinacija!

Foto: Profimedia
Objavljeno: 31.01.2024. u 13:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p