SVJETSKA MODA

Burberry revija dala nam je svega po malo, a nisu izostali niti kultni komadi brenda!

Sa zakašnjenjem, revije je održana prvog dana pariškog Tjedna mode!

Londonski Tjedan mode ove sezone doživio je brojne preinake, a sve zbog smrti kraljice. Tako su brendovi modificirali ili čak odgodili svoja predstavljanja, a onaj čija se kolekcija čekla, istu je predstavio prvog dana pariškog Tjedna mode. Burberry je brend s velikim nasljeđem, a samim time i očekivanjima publike, stoga su u jučerašnju reviju bile uprte sve oči!

Riccardo Tisci osmislio je dinamične lookove koji koketiraju s različitim odjevnim stilovima. Naravno, tu su neizostavni baloneri kao DNA brenda, a predstavljeni modeli balansiraju između jednostavne dekonstrukcije i klasične forme koja zadovoljava očekivanja clean, luksuzne estetike. Paleta boja seže od neutralnih do nešto upečatljivijih tonova, a dizajner se je poigrao i sa zanimljivim asimetričnim detaljima i cut-out elementima koji su kreirali sexy Burberry. Primjerice, izlet u goth područje jako nam se sviđa jer na izvrstan način pomiruje jednostavnost i odvažnosti, a detalji poput prozirnih dijelova, voluminoznih ukrasa i sl., smiruju cjelokupni dojam i goth čine nosivim u kombinacijama urbane žene koja se voli poigrati modom.

Povratak Y2K estetike vidljiv je i kod Burberryja, a sve uz pomoć jeans komada koji bez sumnje nagovještaju sa se vraćamo u radne 2000te. Ležerni oversized komadi, slojevitost i detalji, implementiranje različitih dizajnerskih smjerova, ovaj Burberry čine zanimljivim modnim platnom koji izlazi iz provjerenih okvira, ali zadržava ključne niti brenda. Isto tako, element ležernosti koji se prožima cijelom kolekcijom izuzev večernjih haljina, svjež je i interesantan jer Burberry pretvara u proljetno/ljetnu priču koja nas asocira na lakoću ljepote življenja, stoga se nadamo da su šuškanja o odlasku Riccarda Tiscija samo to - šuškanja!

Foto: Youtube, Burberry
Objavljeno: 27.09.2022. u 12:19

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p