SVJETSKA MODA

Cara Delevingne o seksualnom nasilju u modnom svijetu

Ispovijesti modela u intervjuu za Times
Cara Delevingne 
Popularni britanski model i novopečena glumica Cara Delevingne progovorila je u intervjuu za Times o problemima u modnoj industriji koja ju je, po njezinim riječima, "učinila malo praznom". 23-godišnja Britanka izjavila je i kako se povlači iz mode jer više ne može izdržati pritisak.
 
Unatoč zaradi od oko 6.500 funti dnevno, Cara je u intervjuu izjavila kako je moda sve samo ne med i mlijeko. Mjesecima je, kaže, mijenjala aerodrome i radi stresa zaradila psorijazu, a izjavila je kako je tijekom vremena potpuno zaboravila biti mlada. "Osjećala sam se tako starom," rekla je Delevingne. Grijesi na koje se u intervjuu osobito koncentrirala je pitanje seksualnog nasilja u modnoj industriji te se osvrnula na neke "muške fotografe koji se bave fotografijom samo radi toga da budu u blizini mladih cura", a poseban problem jest taj što one ulaze u svijet modelinga kao maloljetnice koje se ne znaju izboriti za svoja prava.  
  
"Kao feministica smatram da je to poprilično gadljivo jer se radi o vrlo mladim djevojkama. Smatram kako seksualnog nasilja ima u svakoj industriji no ipak mislim da je problem još jači na polju modne industrije. Ako negdje postoji nepravda, ne vidim razloga da se ne zauzmem za one koji su potlačeni,"
izjavila je Cara Delevingne u intervjuu za Times.

"Dosta mi je guranja problema pod tepih",
poentirala je britanska manekenka.
 
T.L.
Foto: Mario Testino za Vogue UK
Objavljeno: 19.08.2015. u 11:32

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p