SVJETSKA MODA

Cara Delevingne u centru copyright skandala

Hit majica je kopija?

 
Popularni britanski model Cara Delevingne našla se su centru copyright skandala zbog dizajna majice koji potpisuje, a brend iz Los Angelesa Otherwild tvrdi kako se radi o kopiji njihovog proizvoda. 
 
Slogan ispisan na majici "The Future is Female" prvotno je nosila glazbenica Alix Dobkin i to još davne 1975. Dizajnerica brenda Otherwild, Rachel Barks, tvrdi kako je, nakon što je vidjela fotografiju Dobkin kako nosi T-shirt, a prije rekreiranja spornog slogana na svom dizajnu, kontaktirala sve zainteresirane strane. Dopuštenje je dobila, dok Cara, navodno nije. 
 
"Redizajn brenda Otherwild zaštićen je zakonom o autorskom pravu što obvezuje svakog tko ga želi redizajnirati da ga promijeni barem 20%," napisala je Barks na Instagramu te dodala kako Cara ne može prodavati dizajn koji nije njezin niti za koji ima ikakvo legalno dopuštenje, na što je Delevingne govorila kako nitko ne može zaštititi izjavu koja nije izvorno njihova. Sudskog epiloga još nema, no ne sumnjamo kako bi se iz ove trakavice mogao izroditi.  
 
 
T.L.
Foto: Instagram
Objavljeno: 09.12.2015. u 11:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p