SVJETSKA MODA

Carine Roitfeld u rujnu lansira novi modni magazin

Utjecajna modna insajderica ponovno na uredničkom tronu
Čini se kako nismo morali predugo čekati da se Carine Roitfeld vrati svojoj prvoj ljubavi i jednoj od pozicija koja joj je definitivno obilježila život - i to na vrhu modnog časopisa. Utjecajna modna insajderica tako u rujnu pokreće vlastiti magazin te iako se još uvijek ne zna službeni naziv nove modne biblije, bivša urednica i trenutna stilistica otkrila je medijima kako će publikacija biti mnogo drugačija od francuskog Voguea.


Prvi broj ipak možemo očekivati u rujnu, a modni časopis izlazit će tek dvaput godišnje, pri čemu će više podsjećati na knjigu nego na uobičajeni glossy magazin s tradicionalnim sadržajem. Desna ruka na nedavnim projektima Karla Lagerfelda također je izjavila kako fokus u vlastitom magazinu želi staviti na modu, no s mnogo više slobode no što je to uobičajeno kada su modne publikacije u pitanju. Carine će svoj naum navodno provesti pod okriljem izdavačke kuće koja producira časopise V Magazine i V Man, a više detalja ovog ambicioznog projekta sigurno ćemo saznati u skorijoj budućnosti.


Iako su se mnogi pitali što će biti s Carine Roitfeld nakon što je u prosincu 2010. napustila poziciju glavne urednice francuskog Voguea, ona je svoje ime uspjela brendirati i učiniti ga utjecajnijim no ikad, stoga će svakako zanimljivo biti popratiti ovo novonajavljeno modno izdanje.


H.B.

Photo: Citizen Couture

Objavljeno: 25.03.2012. u 20:00
Tagovi: Carine Roitfeld

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p