SVJETSKA MODA

Čarobna lateks priča nove Givenchy kolekcije

Clare Waight Keller predstavila još jednu odličnu kolekciju
Nakon više od godinu dana, koliko je Claire Waight Keller na poziciji glavnog kreativnog dizajnera, Givenchy uživa veliku pozornost publike, ali i industrije. Ipak se radi o kući koja gotovo 70 godina čvrsto ispisuje modnu povijest, no s dolaskom nove dizajnerice, očekivanja su bila raznolika. Ipak, ispočetka je postalo jasno kako u modnu kuću namjerava povratiti neke od glavnih motiva koji su istu kroz dugu povijest obilježili i učinili ju svjetskom silom koja i je, ali je nemoguće ne zamijetiti njen moderan pristup koji je iznova oživio brend i približio ga mlađoj generaciji.

Nakon odlične muške kolekcije, Givenchy je pokazao još jednu kolekciju vrijednu hvale. Ovog puta radi se o haute couture kolekciji koju bi najjednostavnije opisali kao spoj tradicije i klasike prepoznatljive za kuću uz nevjerojatno lak i chic finish. Kolekcijom dominiraju moderni no gotovo futuristički motivi koji ističu ženstvenost odjevnih predmeta poput odlično skrojenih blejzera do dugih i minuciozno izrađenih večernjih haljina, a lajt motiv kolekcije su manipulacija tkaninom u oblik mašne, lateks i uzorak čipke. Od malenih mašni kao decentni detalji na struku haljina do onih voluminoznih i predimenzioniranih koje su kulminirale s raznobojnim haljinama te velikim ruksacima koji su naizgled dio konstrukcije. Vizija Clare Waight Keller za nadolazeće proljeće svedena je na čistoću linija i siluete provučenim kroz tipične boje Givenchyja do vibrantne crvene, ultraljubičaste i žute.


Dizajnerica se poigrala sa širim spektrom dimenzija te manipulacijom tkanina kao odmak od standardne i stroge konstrukcije koja je uvijek prisutna. Kolekciju je otvorila s pripijenim crnim lateks hlačama i sakou s kontrastnim ovratnikom, nakon čega su uslijedile duge haljine jednostavnih linija te zanimljivi modeli od čipke. Najviše pažnje zaradile su višebojne haljine načinjene od snopa dugačkih resa te jednostavni crni modeli čiji je mini kroj naglašen s tek nekoliko blještavih detalja. Ostali detalji poput perja i svjetlucavih kamenčića već su viđeni elementi kojima se Keller poslužila, no svaki od modela izgledao je jednako atraktivno i privlačno. Naime, Keller odlično tapka na liniji između referenci na zanimljivu povijest kuće te vlastitog dizajnerskog potpisa što je rezultiralo baš svakom kolekcijom koju je prikazala kao onom kojom je kritika oduševljena.Foto: Givenchy
Objavljeno: 23.01.2019. u 19:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p