SVJETSKA MODA

Prva Chanel Cruise kolekcija pod palicom Virginie Viard

Prva kolekcija nove kreativne direktorice najpoznatije modne kuće

Prva kolekcija Virginie Viard za parišku kuću Chanel predstavljena je prije nekoliko trenutaka nakon dugog iščekivanja. Nakon što je kreativnom vizijom kuće vladao veliki Karl Lagerfeld, nakon njegove smrti čast je pripala relativno nepoznatoj Viard koja je godinama radila rame uz rame Kaiser Karla.

Tradicionalno, u Grand Palaisu predstavljena je nova Chanel Cruise kolekcija, s još jednom impresivnom scenografijom, ovog puta inspiriranom putničkim kolodvorom. Povijesno gledajući, Chanel je bila prva kuća koja je predstavila cruise odnosno resort kolekciju namijenjenu za lagodnije, prijelazno razdoblje. Nakon velike Coco Chanel, tu je misao u potpunosti kapitalizirao vizionar Lagerfeld koji je učinio svako predstavljanje novih kolekcija spektaklom svoje vrste. Tako je za posljednju cruise kolekciju inspiraciju pronašao u kultnom Titanicu i u palaču smjestio divovsku instalaciju kruzera.Isto je nastavila i Viard koja je ovog puta uzvanike i gledatelje odvela na romantično putovanje vlakom. „Destination Chanel“ kako je nazvan kolodvor uređen u Beaux-Arts stilu prošetao je niz modela odjevenih u prepoznatljivom tvidu u kombinaciji s lepršavim floralnim, romantičnim krojevima uparenim s nekoliko monokromatskih lookova. Pregršt uzoraka od kojih je najzamjetniji uvijek onaj s logom brenda Chanel, slojeviti volančići i sjajne kombinacije stvorena za egzotična putovanja dominirali su novom cruise kolekcijom. Neizostavni su military kaputi i blejzeri te još nekoliko sjajnih komada poput balonera i kombinezona od kože u vibrantnim i monokromatskim varijacijama. Ovog puta fokus je bio na fluidnosti i jednostavnosti kroja pa je tako Viard nametnula voluminozne haljine, kombinezone i hlače ukrašene nizom volana i mašni na koje je tek stavila tanki prepoznatljivi remenčić kako bi vizualno izdužila siluetu i naglasila slobodu kretanja tijela. Odlučila je ostati dosljedna svom prethodniku i kodu modne kuće i predstavila još jednu odličnu kolekciju za Chanel.

Pitanje o kojem se šuška već nekoliko godina, još za vrijeme života Karla Lagerfelda, bilo je što će se dogoditi sa modnom kućom nakon njegovog odlaska i, sad, nakon što je predstavljana prva kolekcija nove kreativne direktorice, jasno je kako je za Chanel budućnost svijetla. Ipak, nameće se pitanje koliko dugo će Virginie stajati na čelu kuće jer je njeno mjesto navodno predviđeno za još jednu poznatu dizajnericu, Pheope Philo...Ipak, još uvijek su to samo špekulacije, a ako je suditi prema današnjom kolekciji, Viard itekako njeguje davno utkani prepoznatljivi potpis i ne kani ga se odreći.


Foto: Chanel, Getty Images
Objavljeno: 03.05.2019. u 14:52

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p