SVJETSKA MODA

Chanel i bezvremenska elegancija koja nikad ne razočara!

Drugi dan Tjedna visoke mode u duhu kultne modne kuće!

Na čelu s Virginie Viard, čuvena modna kuća Chanel predstavila je couture kolekciju na drugom danu Tjedna visoke mode u Parizu. Kolekcija je očekivano dobra te odaje hommage estetskom kodu kuće, a scenografija kao važan dio svake Chanelove revije, i ovog puta pokazala je glavu i rep te se savršeno uklopila u ideju cijele priče!

Chanel je sinonim bezvremenske klasike s naglaskom na ženstvenost i ljepotu izrade, a s obzirom na to da je prikazana couture kolekcija, ručni rad pokazao je svoje najbolje lice. Naime, već na prvi pogled bez previše zadiranja u svaki odjevni predmet kultni, komadi od tvida bespogovorno dominiraju te naglašavaju ljepotu i delikatnost izrade. Bez obzira na to dolaze li u obliku jakni, suknji, mantila i sl., baš svaki primjerak nosi svoju priču i podsjeća nas zašto je Chanel modna kuća koja svojom jednostavnošću i naglašavanjem profinjene, damske estetike, nikad neće sići s trona modnog svijeta. Neki će reći da što god Chanel napravi, prolazi, jer je to Chanel te su pojedini modni stručnjaci ovu kolekciju okarakterizirali prejednostavnom, ali upravo u tome jest njezina čar. Umijeće je jednostavnije odjevne predmete bez elementa šoka učiniti coutureom, a to je Chanelu s ovom kolekcijom itekako uspjelo.

Što se tiče scenografije, Viard je inspiraciju potražila u životinjskim skulpturama koje se nalaze u stanu osnivačice brenda, Coco Chanel, a za ovu reviju izradio ih je umjetnik Xavier Veilhan. Tako smo kao dio ove modne priče mogli vidjeti figure lavova, lovačke pse, lisice, srne, krletke i sl., a neki od motiva pronašli su se i na odjeći u vidu ručno izvezenih detalja. Unatoč zanimljivoj scenografiji, odjeća je apsolutno dominirala ovom revijom te zasluženo ukrala svu pažnju, stoga možemo zaključiti kako je ovogodišnja Chanel couture priča raskošna rapsodija estetike jednostavnog koja slavi žensku siluetu pritom minimalno zalazeći u naglašenost određenih dizajnerskih elemenata. Također, igra krutih i fluidnih krojeva kolekciji je podarila dinamiku i suptilnu dozu zaigranosti koja je vješto zapakirana u pravi chanelovski potpis.

Cijelu kolekciju pogledajte na sljedećem linku!

Foto: Instagram, Youtube
Objavljeno: 25.01.2023. u 12:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p