SVJETSKA MODA

Chanel i Louis Vuitton pokazali sjajne kolekcije i Tjedan mode zatvorili u prepoznatljivom stilu!

Sjajna moda koja koketira s trendovima u okvirima kultnih modnih kodova!

U uvjetima, sad već pomalo omražene sintagme 'novo normalno', modna industrija uspjela je održati Tjedan mode. Nakon New Yorka, Londona i Milana, pariški je jučerašnjim revijama zatvorio još jednu uspješnu jesensku modnu priču, a kolekcije koje su se ponajviše istaknule svakako su one kultnih modnih kuća Chanel i Louis Vuitton.

CHANEL

Chanel je jedno od onih dizajnerskih imena koji sam po sebi uživa poštovanje i divljenje, ma što prikazali na modnoj pisti. Tako je ovog puta Virginie Viard inspiraciju potražila u chanelovskim muzama, velikim glumicama koje su Coco Chanel i Karl Lagerfeld rado odijevali, a pariški je Grand Palais još jednom poslužio kao sjajna poludigitalna kulisa. Sama scenografija potaknuta je filmom 'Žena je žena', a potpisuju ju nizozemski umjetnici Inez van Lamsweerde i Vinoodha Matadina, a što se tiče same kolekcije, Viard je ponudila interesantnu ideju pristupačnog Chanela koji će zasigurno pronaći svoju publiku. Na prvi pogled, riječ je o kolekciji zagasitih tonova, jasnih krojeva i standardnih detalja u vidu sakoa od tvida, elegantnih haljina, ali nailazimo i na jednostavne majice, bermude te neonske detalje koji označavaju izlazak iz zone komfora ove velike modne kuće.

Korištenjem nježnijeg kolorita Viard jest vješto balansirala profinjenost i zaigranost još jednom dokazavši kako vrlo dobro zna i može pomiriti ono naoko nespojivo. Zapravo poprilično šarolika kolekcija ponudila je ponešto za svakog, a dašak prepoznatljive estetike u kombinaciji s očekivanim dizajnerskim rješenjima, asimetrijom te poigravanjem ženstvenim prorezima koji akcentiraju ljepotu tijela, finalno je iznjedrila klasiku s blagim pomakom. Kao zaključak kolekcije nameće se unificirana modna ideja i realizacija te odmjereno manipuliranje trendovima i klasikom s kojima Viard niti ovog puta nije pogriješila.


LOUIS VUITTON

Nicolas Ghesquière, kreativni direktor Louis Vuittona, jučerašnjom kolekcijom pokazao je zanimljivo modno poigravanje koje koketira s elementima 80-ih pritom se u potpunosti oslanjajući na dinamičan layering koji kolekciji pruža dinamiku, ali i iznimno velik poligon za otkrivanje nekih novih stilskih pravaca. Ideja i poruka kolekcije koju je dizajner želio prenijeti publici krije se u pomirenju ženstvenosti i maskularnosti, a kao medij koji najbolje može povezati muškarca i ženu, svakako se nameće moda, odnosno odjevni predmeti. Ležerna, opuštena i dominantna kolekcija postignuta je korištenjem voluminoznih detalja, mikro dekonstrukcije koja zadržava notu nosivosti te bojama i natpisima koji aludiraju na estetiku street Louis Vuittona. Sve navedeno upotpunjuju i brojni uzorci kao što su primjerice cvjetovi, prugice ili pak geometrijske linije koje u svom spoju daju unificiranu i konkretnu dizajnersku viziju. Nicolas Ghesquière je modnom svijetu ponudio još jednu fusion kolekciju koja privlači pažnju, potiče kreativnost, individualnost te neupitnu autentičnost.

Foto: Chanel/PR, Instagram, Youtube
Objavljeno: 07.10.2020. u 15:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p