SVJETSKA MODA

Chanel je predstavio novu kolekciju inspiriranu glamuroznim punkom!

Odvažna estetika u kombinaciji s prepoznatljivim Chanel lookom!

Jučer je predstavljena recentna Chanel Cruise 2021/22 kolekcija, a Virginie Viard ovog puta odlučila je krenuti putem punka i rocka koje je vješto uklopila u prepoznatljiv Chanelov modni kod te pritom odala počast osnivačici brenda, velikoj Coco Chanel. Kolekcija je predstavljena na samom jugu Francuske u provinciji Les Baux-de-Provence na lokaciji Carrières de Lumières koja je 1960. poslužila kao set filma "Testament of Orpheus" Jeana Cocteaua, a sada kao nepogrješiva kulisa za ovogodišnje modno putovanje.

Chanel Cruise 2021/22 kolekcija inspirirana je prijateljstvom francuskog pjesnika i redatelja Jeana Cocteaua i Coco Chanel, a riječ je o savršenoj sinergiji različitih stilova koji svoju estetiku zadržavaju u okvirima jednostavnosti i pročišćenosti. Kolekcija je sačinjena od svega dvije (ne)boje, bijele i crne s kojima je Viard uspjela postići dinamičnu igru dubine i svjetlosti, odvažnosti i nježnosti te svega onog što simbolizira prijateljstvo ove dvije velike ličnosti.

Iako krajnje jednostavan, upečatljiv koncept kolekcije jasno je vidljiv u asimetričnim krojevima, uzorcima, crnim makrame haljinama koje krase upečatljivi plaštevi ili neizbježnim sakoima od tvida koji su ovog puta nešto odvažniji i opušteniji. Dizajnerica je objasnila da se želja za nepretencioznošću javila zbog poetike Cocteauevog filma te je potaknula ‘čistu’ kolekciju u kojoj je upravo njezina jednostavnost njezin najveći adut.

Tako je Viard s nekoliko ključnih elemenata poput kože, resica, zakovica i sl. kreirala kolekciju koja naginje punku i rocku, ali u okvirima glamurozne vizure čija dramaturgija sjajno prati prijateljstvo Coco i Cocteaua. Kroz vrlo konkretne detalje, ali i nešto drugačije varijante kultnih Chanel torbica koje vidimo i oko gležnja, ova kolekcija je pravo stilsko nadahnuće koje naglašava ljepotu spajanja različitosti i fascinaciju sofisticiranim elementima koji su u jednu ruku vrlo fragilni i nježni, dok u drugu neizmjerno odvažni i snažni!

Foto: PR
Objavljeno: 05.05.2021. u 11:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p