SVJETSKA MODA

Chanel je predstavio novu pre-fall kolekciju inspiriranu 90-ima!

Kolekcija koja nas vraća u Chanelovu modnu prošlost!

Kultna ulica “Paris-31 rue Cambon” ove godine poslužila je kao divna scenografija još jednoj Chanelovoj pre-fall kolekciji koja je inspiraciju pronašla u devedesetim godinama prošlog stoljeća. Osim ulice, na modnoj pisti rekreirani su i dijelovi stana u kojem je živjela Coco Chanel, pa možemo zaključiti kako je predstavljena kolekcija i sve ono popratno što dolazi s njom, svojevrsna oda modnoj kući Chanel i prisjećanje na početke ovog kultnog dizajnerskog imena.

Jučer je u Parizu predstavljena Métiers d’Art kolekcija, a jedna on najvećih zanimljivosti recentne revije upravo je činjenica kako je riječ o prvoj koja je u potpunosti stvarana bez ikakvog uplita Karla Lagerfelda. Naime, Virginie Viard dug period bila je Lagerfeldova desna ruka, pa je sukladno tome i više nego dobro upoznata s Chanelovim dizajnerskim, ali idejnim postulatima, no ipak zasjesti potpuno sam na tron modne institucije kao što je Chanel, zadatak je samo za one najbolje. Ipak, ovom, ali i prethodnim kolekcijama u kojima je glavu riječ imala upravo Viard, dizajnerica je dokazala i opravdala svoje mjesto, a ovosezonska pre-fall kolekcija divan je hommage svemu onome što Chanel jest.

Kolekcija sadrži komade načinjene od tvida, fine svile, a počiva na eleganciji, ženstvenosti i fluidnosti krojeva koje prate siluetu tijela. Iako predsatvljeni modeli u potpunosti asociraju na vintage Chanel, prisutna je nota nove i svježe vizije Virginie Viard koja je vrlo vješto ukomponira u tradicionalne postulate i Chanelov dizajnerski potpis. Viđeni modeli kao što smo spomenuli vrlo su ženstveni, koketiraju sa sofisticiranim izgledom te su sjajan odabir za ženu koja je svjesna svoje senzualnosti, ali ju pokazuje na suptilan i nenametljiv način koji u konačnici privlači svu pažnju i dominira na svim poljima.

Kao lajt motiv cijele kolekcije prožimaju se prepoznatljivi chanelovski detalji u vidu lanaca, mikro torbica i neizostavnog logotipa koji u ovom slučaju izgleda vrlo 'dizajnerski' te ne aludira na pomodnost i pomanu za pošto poto pokazivanjem logotipova. Kolorit koji objedinjuje tamne i svijetle tonove, ali i zanimljivo prelijevanje te igru sjenama, definitno je kolekciji podario šarmantnu dozu zaigranosti koja ostavlja dovoljno prostora za modno eksperimentiranje i kreiranje vlastitog chanelovskog looka koji baš uvijek izgleda sjajno te usprkos novim modnim pravilima, apsolutno nikad ne silazi s trona bezvremenske mode.


Foto: Chanel.com, PR
Objavljeno: 05.12.2019. u 11:14

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p