SVJETSKA MODA

Chanel predstavio novu kolekciju za proljeće 2023. inspiriranu glumicom Kristen Stewart!

Kolekcija koja će vas osvojiti na prvu!
Proljeće 2023. proteći će, po svemu sudeći, u znaku ekstrema, s modnim komadima koji se prepuštaju maksimalizmu ili se pak okreću u posve suprotnom smjeru, njegujući jednostavnost i osnovne, ležerne komade s formalnim prizvukom. Chanel je odabrao potonji pristup, predstavivši kolekciju za proljeće 2023. godine koja je posve inspirirana idejom jednostavnosti i slobode kretanja, a koja nas je oduševila na prvi pogled! 

Tako najnovijom kolekcijom poznatog modnog giganta mahom prevladavaju bijela, bež i crna boja koje krase prekrasno dizajnirane sakoe od tvida na kopčanje, mini haljine i lepršava kratka odijela.Ova kolekcija usko je vezana uz kultne filmovi koje smo gledali, ujedno i filmove koji nas ne prestaju inspirirati. Marienbad, Nouvelle Vague i Gabrielle Chanel u kombinaciji s motivima noći, perjem, šljokicama, štiklama čine jedan savršen mix koji je uvelike poslužio kao inspiracija za ovu kolekciju“, rekla je kreativna direktorica Virginie Viard. 
 
Na kolekciju je također utjecao i dječački stil Kristen Stewart, za koju je Viard sama izjavila da je “od svih ljudi kojima sam okružena, Kristen individua koje je najbliža Gabrielle Chanel - ili barem mojim predodžbama o njoj.” Tako su se u kolekciji istaknule i široke kratke hlače te odijela širokih nogavica koji su cijeli događaj učinili manje formalnim i tipičnim od uobičajenom Chanelova pristupa. 
 

Foto: Chanel
Objavljeno: 05.10.2022. u 11:01

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p