SVJETSKA MODA

Chevrolet i Tekstilno - tehnološki fakultet

Otvoren natječaj!

Započeo je natječaj za mlade umjetnike Tekstilno-tehnološkog fakulteta pod nazivom „Mladi? Kreativni? Chevrolet!“ u kojem će studenti modnog dizajna spojiti svijet mode i autoindustrije. Cilj projekta je promocija pristupačne umjetnosti jer će najbolji kostimi biti predstavljeni na svjetski poznatim autosalonima u Ženevi, Parizu ili Frankfurtu. Ujedno, ovim natječajem otvara se prostor za internacionalni napredak studenata u njihovom školovanju.

Rok za registraciju studenata na Web-stranici www.youngcreativechevrolet.eu je 15. ožujak, a za predaju radova najkasnije do 15. svibnja 2008. Glavne nagrade su tri novčane nagrade i to prva u iznosu 1200 eura, druga 500 eura i treća 300 eura. Najbolji rad sudjeluje u europskom finalu.

Hrvatski nacionalni žiri sastavljen je od poznatih modnih stručnjaka:
Zlatka Menc Bajs, redoviti profesor Tekstilno-tehnološkog fakulteta (TTF), predsjednica žirija
Jadranka Bačić, red.prof. TTF
Nina Režek-Wilson, red.prof. TTF
Pauluna Jazvić, asistent TTF
Ana Lendvaj, Večernji list
Dubravka Prpić Znaor, Gala
Sanja Muzaferija, Gala
Sonja Braut, Vjesnik
Nađa-Irena Fišić, Jutarnji list
Vinko Filipić, Fashion.hr
Jasna Stilinović, Chevrolet

Chevrolet organizira natječaj u 15 europskih država u suradnji s poznatim školama primijenjene umjetnosti koje pokrivaju pet područja: fotografiju, video, vizualne umjetnosti, dizajn interijera i modu. Najbolji hrvatski modni uradak sudjelovat će u europskom finalu čiji će žiri zasjedati krajem rujna. Europske nagrade bit će objavljene 25. siječnja 2008. Ovo je drugo po redu europsko natjecanje, a prvo u Hrvatskoj. U ovogodišnjem će natjecanju sudjelovati ukupno 15 europskih država: Austrija, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Estonija, Francuska, Italija, Latvija, Litva, Nizozemska, Poljska, Rusija, Slovenija i Švicarska.

Pobjednik europskog finala dobiva iznos od 1.000 eura i "ministažiranje" u trajanju 2-3 dana s dizajnerom koji ima vlastitu marku tijekom početne faze kreiranja nove kolekcije (biranje i kupovanje materijala, početak proizvodnje itd.) ili tijekom aktivnosti oko predstavljanja kolekcije zajedno s ostalim modnim dizajnerima (nakit, modni dodaci itd.).

Europski žiri sastavljen je od poznatih europskih umjetnika kao što su Antonio Azzalini - arhitekt i novinar RAI 2, Jeffrey van der Vaart- fotograf, Virginie Lescure, modni stilist i osnivač branda "La Belle Marine".

Nakon predstavljanja žirija održana je kratka prezentacija kostima svjetski poznatih glumica (studenti TTF-a , “Hollywood”)  uz Opel Olympiju kabriolet.


Više informacija o natječaju možete pronaći na: www.youngcreativechevrolet.eu

Objavljeno: 15.01.2008. u 18:53

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p