SVJETSKA MODA

Christian Dior : couture s/s 2010

Maštoviti Galliano!

Kako i na prvi pogled izgleda, John Galliano je inspiraciju za novu couture kolekciju pronašao u konjičkom jahanju i osamnaestom stoljeću, no sve je krenulo u Metropolitan muzeju.

John Galliano saznao je da se sam Christian Dior inspirirao haljinama Charlesa Jamesa, pa je gledajući fotografiju na kojoj James radi fiting ugledao ženu na konju u pozadini, i u tom pronašao inspiraciju za fenomenalnu kolekciju kojom je otvoren Pariški tjedan visoke mode. Osnova kolekcije su svakako kratke jaknice koje nevjerojatno podsjećaju na one koje nose pravi dreseri, a upotpunio ih je dugim suknjama, kožnim rukavicama, fenomenalnim šeširima i visokim čizmama te je kao poseban detalj manekenkama stavio bičeve u ruke.

Drugi dio kolekcije je ono po čemu je Galliano poznat i tu se vidjela sva raskoš njegovih kreacija. Njegov couture prepun je satena i čipke, a komadi su raskošne krinoline ili konstruirane haljine koje prate liniju tijela. Ono što oduševljava kod Galliana je oko za detalje - ženstveni damski šeširi sa tilom, mrežice za kosu ili jednostavno nevjerojatne frizure, zajedno sa bogatim nakitom savršeno su se uz make up uklopili u kolekciju.

John Galliano pokazao nam je da za haute couture nema krize te otvorio tjedan mode fenomenalnom kolekcijom i baš nas zanima da li ga itko može nadmašiti.

Ana Bacinger

Objavljeno: 27.01.2010. u 10:38

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p