SVJETSKA MODA

Christian Lacroix dizajnira za kuću Schiaparelli

Napokon je otkriveno dizajnersko ime iza branda
Modnom scenom već dugo se širi glas kako će kultna modna kuća Schiaparelli, zatvorena od strane same dizajnerice u 1954. godini, dobiti novi uzlet zahvaljujući svom vlasniku Diegu Della Valleu, koji je proces njene reformacije odlučio započeti angažiranjem slavnog francuskog dizajnera Christiana Lacroixa.

Jučer je tako i službeno potvrđeno da će Lacroix preuzeti kreativno kormilo ove modne kuće, no samo privremeno, i to za jednu specijalnu haute couture kolekciju, koja će se sastojati od 15 komada i biti prikazana u srpnju ove godine.

Lacroix osmišljava kolekciju posvećenu Elsinom kapricioznom dizajnu, a nakon što odradi projekt, dizajner će svoje krojačke škare ipak objesiti o klin. Della Valle nakon njega će angažirati još neka zvučna imena svjetske mode, koja će osmisliti svoju capsule kolekciju za kuću Schiaparelli, za koju bi vlasnik voljeo da je prepoznatljiva sama po sebi, umjesto po jednom dizajneru koji ju karakterizira.

Što još reći, osim da jedva čekamo srpanj, kada će Lacroix ponovno pokazati kako kao couturier doista nedostaje svjetskoj modnoj sceni.


H.B.

Photo: Vogue US

Objavljeno: 18.04.2013. u 12:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p