SVJETSKA MODA

Clements Ribeiro poslužio kao inspiracija Topshopu

Poznati high street brand „skinuo“ dizajnerski dvojac

Da high street brendovi masovno repliciraju lookove sa svjetskih modnih pista više nije tajna. Među njima definitivno prednjače Asos, Zara i Topshop, a upravo potonji nije predugo čekao prije no što se krenuo inspirirati jesenskim revijama za vlastitu liniju. Tako je pod ruke kreativnog vodstva Topshopa pala jesenska kolekcija dizajnerskog dua Clements Ribeiro, koja je još donedavno većini svojih fanova bila tek nedostižan san.

Topshop je uspio učiniti sudbinski preokret i osigurati odličnim krpicama i one koji nisu dubljeg džepa. Dva high street komada koje je izbacio u prodaju inspiraciju su definitivno pronašla u spomenutoj kolekciji. Iako naravno nisu sasvim jednaki, ombre print prisutan je i na dizajnerskoj i na high street verziji. Zasad su u prodaji bluza i haljinica, a fanovi kolekcije priželjkuju da se u prodaji nađe i midi suknja predstavljena proljetos u Londonu.


Topshop je tako još jednom postigao da naizgled nemoguća misija postane realistična opcija za svačiji ormar, a koliko je takav postupak etičan, dalo bi se raspravljati.


H.B.
Photo: Style.com, Topshop

Objavljeno: 01.08.2011. u 17:40

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p