SVJETSKA MODA

Debitantska kolekcija Nicolasa Ghesquièrea za Louis Vuitton

Kakvu nam je kolekciju prezentirao LV na završnici Paris Fashion Weeka?

Nakon što je Nicolas Ghesquière prije više od godine i pol dana nenadano napustio Balenciagu, svi su s nestrpljenjem iščekivali veliki povratak ovog odbjeglog genija modne scene. Nasreću, nismo morali predugo čekati kraj njegovog traženja novog modnog tabora. Debitirajući s novom kolekcijom za Louis Vuitton, Ghesquière je dobrano začinio završnicu Pariškog tjedna mode. Bila je to jedna od onih revija koju su svi čekali s nestrpljenjem pogledavajući na sat, a Twitter je u modnim krugovima vrištao njegovo ime. 'Gotovo da možete osjetiti energiju iščekivanja u prostoriji', izjavila je Anna Wintour prije početka revije.

Nicolas Ghesquière još jednom je podcrtao epitet jednog od najhvaljenijih i najperspektivnijih dizajnera današnjice. Nagađalo se kako bi se njegov kreativni potpis mogao lako naći u koliziji s onim prepoznatljivim Louis Vuittonom, no sve su zle slutnje pale u vodu. Harmonija između dizajnera i popularne modne kuće mogla se gotovo opipati, kao da je Nicolas u njoj odrastao i stasao. No, gospodin Ghesquière ozbiljno je shvatio zadatak i pokazao da sa sigurnošću zna kako prodati luksuz. Od LV-a uzeo je samo ono najbolje poput prepoznatljive palete boja i ikoničnih ženskih torbica te počeo graditi bezvremensku siluetu branda ne odvajajući odjeću od modnih dodataka niti dodatke od odjeće. Nadahnuće za svoju debitantsku kolekciju zasigurno je potražio u uvijek inspirativnim šezdesetima te Parizu prezentirao besprijekorno krojenu kolekciju čistih linija. Nije odustao od kože u svim mogućim varijacijama, a najviše su šarma ponijele kratke haljine A-kroja te klasične hlače i suknje visokog, naglašenog struka. Dojam je zaokružio neizostavnim torbama te geometrijski oblikovanim nakitom.

Dok su modeli koračali pistom, u pozadini je svirao 'Copy Cat' od Skreama. Što više zaključiti? Tri, četiri, sad... Kopiranje može početi? Ghesquière zna kako stvari stoje u modnom svijetu i ne libi se to reći na glas.

  

 

Tina Lončar

photos: Guliver/Getty

 

Objavljeno: 06.03.2014. u 12:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p