SVJETSKA MODA

Dinamična Dior resort kolekcija donosi dašak neodoljivog talijanskog šarma!

Zanimljiva modna priča ispričana s velikom pažnjom!

Maria Grazia Chiuri pokazala je zanimljivu Dior resort modnu priču koja je inspiraciju pronašla u talijanskoj Puglii. Južnjačka zaigranost i neobaveznost, ali i neutralne boje prožete ključnim detaljima kao što su različiti nabori, uzorci i teksture, savršeno dočaravaju talijansku kaotičnost i ovu kolekciju čine posebnom homogenom pričom.

Online revija i predstavljanje resort 2021 kolekcije načinjeno je tako što su uz same odjevne predmete i manekenke, scenografski aspekt zaokružili plesači i glazbeni umjetnici. Sama scenografija jest sinergija jednostavnosti i upečatljivosti, a prikladna glazba s potpisom kompozitora Paola Buonvinoa koja prati ideju i priču kolekcije, odlično je zaokružila vizualno izvedbenu cjelinu koja se održala u prostoru Piazze del Duomo u gradiću Lecce. Fokusiramo li kolekciju, jednostavno je zaključiti da je riječ o zanimljivoj i dinamičnoj viziji koja je pokazala ponešto od svega. Tako možemo naići na hommage kultnom Baru, Miss Dior haljini i sličnim prepoznatljivim Diorovim dizajnerskim modnim potpisima.

Chiuri je Pugliu kao lajtmotiv ove kolekcije odabrala iz osobnih razloga koji uključuju povezanost i fascinaciju regijom, ali i zbog toga što želi naglasiti ljepotu ručne i tradicionalne izrade određenih modnih predmeta. Povratak u prošlost koja je vješto prenesena u sadašnjost iznjedrilo je povezanu kolekciju koja nije odstupila od onog što se očekuje, a s druge strane, donijela dašak svježine u razdoblje kada je moda kao takva u drugom planu.

Dio kolekcije donosimo u nastavku, a sve izlaze i video možete pogledati na sljedećem linku!

Objavljeno: 23.07.2020. u 13:04

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p