SVJETSKA MODA

Dior, Chanel i Givenchy imaju nove kolekcije o kojima se ne prestaje pričati!

Velika modna imena nisu razočarala niti ovaj put!

Iako nikad neobičniji, ovogodišnji Tjedni mode ipak se usprkos svim preprekama održavaju. Tako je dio revija 'live', ali s limitiranom ili čak nikakvom publikom, dok je ostatak prezentiran u digitalnom izdanju. Kako god, moda je spremno prihvatila novonastalu situaciju i uspjela ponuditi zanimljive kolekcije koje definitivno privlače pažnju, a našu su posljednjih dana zaokupile one kultnih modnih kuća. Dior, Chanel i i Givenchy imaju nove ready to wear modne priče koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Dior

Već je poznato da Maria Grazia Chiuri, kako i priliči velikom Dioru, posebnu pažnju prilikom prezentacije novih kolekcija obraća na scenografiju. Tako je recentra revija 'Disturbing Beauty' smještena u palači Versailles ponudila mnogo toga. Prije svega, 'Disturbing Beauty' je mistična i mračna bajka koja nas uvodi u onu drugu stranu savršenog života na dvoru, a kratki film putem kojeg je kolekcija predstavljena započinje dinamičnim, ali tajanstvenim plesnim brojevima te igrom tijela i sjene. Poznata dvorana ogledala uz pomoć raskošne arhitekture kreirala je besprijekorni dojam koji svojom suprotnošću odlično pristaje odjevnim predmetima. Fokusiramo li same odjevne predmete, riječ je o jasno strukturiranoj viziji koja uključuje raskošne kapute od kašmira i tvida kao statement komade, a tu je i igra uzoraka i tekstura koja aludira na minimalističko eksperimentiranje koje u konačnici odaje luksuzne dizajnerke konstrukcije kakve i očekujemo od ove kultne modne kuće. Kolorit je u potpunosti zagasit s kombinacijom bijele koja je tu kako bi ‘razbila’ tamne tonove no unatoč nedostatku boje, kolekciji ne nedostaje dozirane eklektičnosti.

Cijelu kolekciju pogledajte na sljedećem linku!

Chanel

Virginie Viard ove sezone Chanel vidi kroz prizmu zimske sezone pariškog chica 70-ih. Za početak, cijela kolekcija je poprilično tamna s nekolicinom vibrantnijih tonova koji su se dizajnerski sjajno uklopili, a sami odjevni predmeti kombiniraju opuštenost s dozom prepoznatljive elegancije. Kao jedan od najčešćih komentara na ovogodišnju kolekciju je eksperimentiranje s potpuno novim i nesvakidašnjim komadima za Chanel koji su vješto implementirani u ono što se od Chanela očekuje. Tako primjerice uz bezvremenske komade od tvida imamo priliku vidjeti poigravanje s Chanel verzijom ‘tute’, crop topove, beanie kape... Općenito gledajući, Virginie Viard predstavila je interesantnu sinergiju stilova, klasike i modernosti te Chanel ready to wear priču učinila apsolutno nosivom u punom smislu te riječi.

Cijelu kolekciju pogledajte na sljedećem linku!

Givenchy

Matthew Williams predstavio je, kako i sam kaže, industrijsku distopiju koja vrlo očito targetira generaciju Z. Poprilično jasne siluete iznjedrile su pomalo grafičku kolekciju s naglaskom na predimenzionirane detalje koji ipak ostaju u granicama nosivosti. Također, teksturalni elementi su definitivno highlight cijele modne ideje jer odlično koreliraju s čistim, strogim formama. Ova kolekcija je prikladno predstavljena u pariškoj La Défense areni, a sam u jednu ruku sci-fi dojam kolekcije sjajno je upotpunjen prostorom koji je odisao futurizmom. Iako na prvi pogled tamna i suviše odvažna, ova kolekcija je i vrlo senzibilna jer pomiruje aktualnosti, dizajnerovo istraživanje i viziju što u konačnici daje koncizan modni pogled i kolekciju koja svoju posebnost opravdava simbiozom luksuza visoke mode i komfora.

Cijelu kolekciju pogledajte na sljedećem linku!

Foto: Dior, Chanel, Givenchy, Youtube
Objavljeno: 09.03.2021. u 13:59

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p