SVJETSKA MODA

Dior haute couture stiže u Šangaj

Proljetna couture revija za kinesku društvenu kremu

Pomama svjetskih modnih kuća za rastućim kineskim tržištem dosegnula je svoj vrhunac. I dok Vera Wang izaziva negativne komentare radi naplaćivanja probe vjenčanice isključivo kineskim kupcima, kuća Dior je u pripremama za veliku couture reviju koja će se prekosutra upriličiti u Šangaju.  Ovo je drugi put da Dior priređuje poseban couture event u Kini; prošlosezonska kolekcija predstavljena je u luksuznom šangajskom hotelu Roosevelt House.

Povodom ovog događanja medijima se obratio direktor kuće Dior Sidney Toledano koji je izjavio kako je Kina veliko tržište budućnosti na kojem postoji velik broj privatnih klijenata koji kupuju couture. Prije nekoliko mjeseci Dior je izdao priopćenje u kojem su naveli podatak o prodaji couture kolekcije. Ako je suditi po brojkama, Raf Simons je uspio ostvariti rast prodaje couture kolekcija, što je u današnje vrijeme gotovo pa nemoguće.

Kineskoj modnoj bajci prisustvovat će brojni uglednici iz svijeta filma, politike i glazbe, a kupovina samih kreacija rezevirana je za privatni showroom u kojem će bogate dame moći u miru razgledati željene komade te uz čašu skupog šampanjca odlučiti o svom couture ormaru.

 

Photo: Getty/Guliver

Objavljeno: 27.03.2013. u 11:46

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p