SVJETSKA MODA

Dior je predstavio zanimljivu boho kolekciju koja obiluje detaljima i uzorcima!

Početak pariškog Tjedna mode u stilu!

Nakon njujorškog, londonskog i milanskog, red je došao na najiščekivaniji Tjedan mode, onaj pariški. Naime, usprkos svim preprekama i nedaćama pred kojima se modna industrija ove sezone našla, modnim pistama, virtualno ili uživo, prodefilirali su modeli noseći najznačajnije svjetske dizajnere i još jednom pokazali da moda itekako može i zna opstati!

Dugoočekivana Dior kolekcija za početak ponudila je poprilično impresivnu i bogatu scenografiju koja je vjerodostojno dočarala gotičke staklene vizure postavljene u vrtovima Tuilerie. Unatoč tome što je broj publike koja je mogla prisustvovati reviji bio znatno manji od uobičajenog, sjajna atmosfera nije izostala, a što se tiče kolekcije Chiuri je pokazala zanimljivu i estetičnu ideju s naglaskom na opuštene boho modne note. Usprkos bogatim detaljima, upravo je opuštenost i nepretencioznost ono što ovu kolekciju definitivno čini vrlo pristupačnom, a preciznost i odmjerenost te vješto implementiranje statement elemenata u određene komade, sve skupa kolekciju nadopunjuje na pravi način. U kolekciji naravno nailazimo i na elegantne te prepoznatljive haljine s akcentom ženstvenosti i fragilnosti ženskog tijela koje neobavezno lepršaju pistom i odlično kontrastiraju ostatku odjevnih predmeta zadržavajući boho nit vodilju.


Kolekcija je sačinjena od vrlo zanimljivih komada koje Chiuri postavlja u skladnu koegzistenciju te postiže dinamiku slojevitim kombinacijama koje zadržavaju boho estetiku, a zapravo su u potpunosti prilagodljive situaciji, ali i osobnosti. Individualnost, odnosno karizma cijele kolekcije krije se u detaljima poput naglašenog The Bar struka, popularne Bobby torbice koju ovog puta upoznajemo u nešto drugačijem ruhu, ali i nepogrješivog tailoringa. Tailoring je predstavljen u casual formi koja aludira na pitke kombinacije te ne odaje dojam strogoće ravnih krojeva na koje smo navikli. Dapače, element muskularnog dizajna u potpunosti je prilagođen boho Dior ženi koja je drugačija, svoja, ali prije svega relaksirana. Voluminozniji krojevi te generalna igra materijalima, siluetama i teksturama iznjedrili su dinamičnu, ali ležernu modnu priču koja donosi svjež izgled. Cijela priča, kolekcija i postavljana scenografija, svojevrsni su odgovor trenutku u kojem se nalazimo, pa na kraju valja zaključiti da osim nadasve interesantnih odjevnih premeta, nije izostao niti društveni aspekt koji je postao jednako važan kao i dizajn.

Cijelu kolekciju potražite ovdje!


Foto: Dior
Objavljeno: 30.09.2020. u 12:45

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p