SVJETSKA MODA

Dior pokazao da može bez Rafa Simonsa

Novi Dior napokon na modnoj pisti
Dior 
Definitivno jedna od najiščekivanijih revija na pariškom tjednu mode je bila ona modne kuće Dior koja je prošle godine ostala bez svog kreativnog direktora Rafa Simonsa. 

Odluka kuće da ne uzima novog dizajnera na čelo kuće, mnoge je iznenadila, te je prije same revije vodeće pitanje među gostima bilo, kad će i prije svega hoće li Dior uzimati novog kreativnog direktora. No, sudeći prema predstavljenoj kolekciji, odabrani in house tim se itekako dobro snašao u novoj ulozi.
 
Dior 
Dior 
Dior
Već prvi modeli, koji su otvorili reviji, imali su potpis Christiana Diora, a to je posebno bilo vidljivo na prvom look gdje je predstavljena bar jakna koja se u obliku kaputa i vesta proteže kroz cijelu kolekciju. Ručno obojeni uzorci asociraju na Diorovu haljinu s printom sladoleda, no kolekcija je sve samo ne slatka. Muški komadi i snažne linije u kroju cjelokupnoj kolekciji unose dozu drskosti, opakosti i negiraju nježnost. Prepoznatljive siluete i dalje zadržavaju eleganciju i ženstvenost po kojoj je ova modna kuća poznata. Na koncu nova kolekcija možda nije predstavila inovativne i posve svježe nove ideje, no isto tako nije odvela modnu kuću Dior par koraka unatrag.
 
Dior 
Dior 
Dior

M.D.
Foto: Instagram, Dior.com
Objavljeno: 05.03.2016. u 11:12

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p