SVJETSKA MODA

Dior predstavio novu kolekciju za jesen koja neodoljivo podsjeća na neka prošla vremena!

Punk renesansa na Diorov način

Modni gigant Dior u subotu je po prvi puta bio domaćin modne revije u Južnoj Koreji, gdje je ujedno i predstavio svoju najnoviju kolekciju mnogobrojnoj publici u Seolu. Francuski modni div tako je pretvorio prestižno Ewha sveučilište u modnu pistu, a sve pod nadzorom kreativne direktorice Marie Grazie Chiuri koja je još jednom oduševila svojim pomno osmišljenim konceptom najnovije revije koja neodoljivo evocira neka prošla vremena...

Osim skateboardera koji su obilazili postavljenu rampu prije no što su se pojavili modeli u prozirnom tilu, kariranim komadima i plisiranim blazerima, kolekcija ženske odjeće za jesen 2022. aktualizirala je uniforme koje su upotpunile bluze i kravate, dok su kratnje suknje i bikerske hlačice opravdale ono što je i sam brend u priopćenju za javnost opisao kao - povratak punk prizvuka. Kanalizirajući duh mladosti, Dior se u posljednjoj kolekciji naslanja na snažne, pionirske žene koje su oblikovale maison - uključujući mlađu sestru Christiana Diora i borkinju otpora iz Drugog svjetskog rata, Catherine - ispitujući motive vojne i školske odjeće modnim objektivnom, a u isto vrijeme, poigravajući se sa spomenutim punk elementima.

Iako se punk renesansa u modnom svijetu predviđala već neko vrijeme, malo tko je očekivao da će se taj buntovnički duh kontrakulturne scene 70-ih već sada pojaviti na modnim pistama. No, postalo je posve očigledno da revija odaje počast sve većem fokusu modne industrije na maloljetničku estetiku: Od savršeno dotjeranih silueta do punk uzoraka, predstavljena kolekcija odražava stav Diorovih žena: žena koje krše pravila i koje služe kao inspiracija ''glavnog lika''. Iako su siluete ove kolekcije ostale utilitarne, s fokusom na praktičnost, a ne na estetiku, u samoj srži Diora jest činjenica da sve u konačnici izgleda sjajno, a nimalo ne sumnjamo kako ćemo sve ove komade vrlo brzo promatrati na ulicama New Yorka i Pariza!

Foto: Instagram
Objavljeno: 02.05.2022. u 09:56
Tagovi: Dior

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p