SVJETSKA MODA

Diorov 'vrt zemaljskih užitaka'

Održana je haute couture revija poznate modne kuće
Dior 
Posjetitelji jesenske haute couture revije modne kuće Christian Dior jučer su, 6. lipnja, imali prilike zakoračiti u eteričan, začarani spoj svjetova kojim su vladale anđeoske vile u svojim bogatim opravama i šljokičastim cipelicama.

Kako točno Raf Simons zamišlja spoj nevinosti i iskustva, jednostavnosti i luksuza, ljepote i dekadencije, bilo je vidljivo na jučerašnjoj Diorovoj reviji u Parizu. Ponovno u svojoj bajkovitoj maniri, prikazao je kolekciju inspiriranu flamanskim majstorima i njihovom pristupu slikarstvu, no najveći utjecaj na kolekciju imalo je djelo The Garden of Earthly Delights Hieronymusa Boscha.

U čarobnom vrtu u kojem su modeli lebdjeli purpurnim travnjakom, okruženi transparentnim crkvenim panelima, izmjenjivale su se duge haljine s onim prepoznatljivim midi modelima stisnutog struka preko kojih su nerijetko bili prebačeni famozni mantili, čineći tako primamljiv kontrast lakih i teških materijala. Cijela ova zabranjena bajka bila je zaokružena šljokičastim momentom - sandalama debelih platformi koje su se neobično dobro uklopile u luksuznu kolekciju visoke mode. Bijela boja izmjenjivala se tijekom revije s bogatim printevima, a cijela priča je završila tamnim, dramatičnim nijansama.
 
Dior 
Dior 
Dior 
Dior 
Dior 
Dior  
dior 
Dior  
M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 07.07.2015. u 10:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p