SVJETSKA MODA

Dizajn Rolanda Moureta stigao je u Hrvatsku

Omiljeni dizajner zvijezda odsad u XYZ Premium Fashion Storeu

Francuski dizajner s londonskom adresom, Roland Mouret, svjetsku je slavu stekao zahvaljujući brojnim crvenim tepisima, na kojima su u njegovim kreacijama kroz godine prodefilirale brojne zvijezde iz Hollywooda i svijeta showbiza. Legendarnu haljinu 'Galaxy', s kojom se proslavio, danas u ormaru drže gotovo sve glumačke i pjevačke ikone, poput Naomi Watts, Dite Von Teese, Charlize Theron, Victorije Beckham, Beyonce Knowles i Jessice Albe, a odsad će u kreacijama Rolanda Moureta, kojeg nazivaju dizajnerom koji voli žene, moći uživati i Hrvatice, jer njegov dizajnerski opus upravo je pristigao u XYZ Premium Fashion Store.

Pitate se tko su Mouretove uobičajene klijentice? 'Nema dobnih granica, ali moje modele ponajprije nose žene koje su u vezi. Ako su neudane, onda ih nose za ozbiljan spoj', otkriva dizajner i nastavlja:

'Ne živimo u vremenu u kojem kreator može reći ‘moja je kolekcija inspirirana putovanjem u Indiju, začinima i bojama'. Ja to ne znam. Naprotiv, slušam kad mi u Bergdorf Goodmanu kažu da njihove klijentice za bar micvu moraju imati haljinu dugih rukava. Ili kad mi u Los Angelesu, Miamiju ili Dallasu kažu da su nove mjere 44 u prsima, a 36 u struku, jer žene danas imaju kontrolu nad svojim tijelom i promijeniti obim grudi isto im je kao i promijeniti boju kose. Zato tražim tkanine koje korespondiraju s tim promjenama. Inspiriram se stvarnošću u kojoj žene žive.'

    

 

photos: Roland Mouret

 

Objavljeno: 28.01.2014. u 17:13

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p