SVJETSKA MODA

Dizajneri, čuvajte leđa!

Preuzimaju li celebsi svijet mode?

Vijest da će Jessica Simpson do 2012. godine zaraditi milijardu dolara na svojim modnim projektima mnoge je ostavila otvorenih usta. Jessica je prosječna pjevačica, još gora glumica, a ruku na srce, svi smo sumnjali u njene kreatorske sposobnosti. Očito smo se prevarili jer ta žena ima zaradu na kojoj bi joj mnogi pozavidjeli.

Jednako šokantna bila je vijest objavljena u američkom izdanju Voguea koji Mary-Kate i Ashley Olsen proglašava najuspješnijim svjetskim dizajnericama. Cure imaju liniju odjeće od kašmira pod nazivom Elizabeth and James koja se Vogueu navodno jako svidjela, teen kolekciju Olsenboye i kolekciju the Row. Popriličnan dizajnerski zalogaji za osobe koje u životu vjerojatno nisu odslušale niti jedan sat o krojenju, šivanju ili dizajniranju.

Najpoznatija celebrity dizajnerica je ipak Victoria Beckham koja svoje haljine naplaćuje 17 tisuća kuna, a torbe četiri puta više. Pretjerano? Njene (pre)skupe torbe su planule na Net-a-porteru!

Još jedna u nizu pjevačica/glumica/poznatih faca koja je prešla u modni tabor je Lily Allen. Ona je zajedno sa svojom sestrom i s Nadiom Jones, sestrom direktorice odjela za muškarce u LVMH-u Kim Jones, dizajnirala novu liniju. Njihova kolekcija bi navodno trebala biti mnogo bolja i uspješnija od one koju je Lily dizajnirala za New Look 2007. i koja je bila prepuna čudnih haljina i tenisica kakve je Lily u to vrijeme nosila.

Jay-Z, P.Diddy, Alexa Chung, Emma Watson, Sarah Jessica Parker, Sienna Miller... celebrity dizajnera ima koliko i onih „pravih", a njihov uspjeh i udio na tržištu nije zanemariv. S iznimkom Victorie Beckham koja je marljivo radila na svom labelu kako bi ga plasirala u high end vode, jako malo poznatih ličnosti se uspjelo etablirati u svijetu dizajnera.

skice Lily Allen i njene sestre

Kada je najpoznatija modna ikona u posljednjem desetljeću Sarah Jessica Parker, nakon povlačenja njene linije Bitten zbog bankrota poslovnog partnera, dobila angažman u kući Halston svi su očekivali mnogo. Međutim, kritičari su sve osim bijele haljine koju je nosila u filmu Seks i grad proglasili „noćnom morom u poliesteru", a ako se to događa Sarah Jessici Parker, što će se tek dogoditi Lily Allen ili nekoj mnogo manje modno osviještenoj zvijezdi s manje stila?

B.K.

prema Daily Mail

foto: Zimbio, Style.com, Daily Mail

Objavljeno: 31.03.2011. u 16:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p