SVJETSKA MODA

Dizajnerica čije haljine obožavamo

Modni zemljopis
Gül Hürgel

Posljednjih nam nekoliko sezona modni urednici sve više pažnje usmjeravaju na neke nove, manje poznate brendove… Jedan od njih je svakako Gül Hürgel, brend turske modne dizajnerice koja je u kratkom roku osvojila brojne žene svojim romantičnim haljinama.

Nakon što je diplomirala na renomiranom Parsonsu, Gül se vratila u Tusku kako bi preuzela obiteljski posao koji se bavio izradom medicinskih odora. Nekoliko godina uspješno je vodila taj posao, no s vremenom je shvatila da on zapravo nije dovoljno kreativan i da je nimalo ne ispunjava. Malo po malo, Gül je počela realizirati prvu kolekciju koja je zahvaljujući Lian Berahi i Ezgi İçel (osnivačice Luxury Shoppers) brzinom munje rasprodana.

Gül Hürgel

Sve se dogodilo jako brzo, a poznata turska dizajnerica priznaje kako su je u tome uvelike pomogle društvene mreže bez kojih danas sasvim sigurno ne bi bila ovako poznata. "Dok su donedavno dizajneri morali raditi modne revije i plaćati oglase u novinama, danas je dovoljno napraviti dobar plan za društvene mreže i istaknuti se u masi svojim kreacijama!", komentirala je jednom prilikom cijelu situaciju Gül Hürgel.

Gül Hürgel
Na upit gdje pronalazi inspiraciju za svoje kolekcije, dizajnerica ističe Mediteran, sofisticiranost i jednostavnost koja je nekad bila prisutna u kreacijama. Tu je i ikona stila Lee Radziwill, koja svojim ljetnim kombinacijama i danas inspirira Gül. Urednica Caroline Issa, glumica Diane Kruger i legendarna Lauren Hutton njezine su klijentice iz snova, a sudeći po tome kako joj famozno izgleda posljednja kolekcija - ove dame bi uskoro mogle prošetati upravo u njezinim kreacijama.

Gül Hürgel

Gül Hürgel

Gül Hürgel

Gül Hürgel

Gül Hürgel
Objavljeno: 12.02.2018. u 00:00
Tagovi: haljine

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p