SVJETSKA MODA

DODJELJENE NAGRADE

Četvrti dan Modnog ormara završen je natjecateljski dio.

Četvrti dan „Modnog ormara“ završen je natjecateljski dio i dodjeljene su nagrade.
U sklopu natjecanja  "Varteks hands" svi dizajneri predstavili su po jedan model na istu temu. Modeli oba spola u modro – plavim kombinacijama, djelovali su kao da su upravo došli s krstarenja. Mornarske pruge, dvoslojne suknje, klasični sakoi, sidro kao uzorak,... Petra Pavlica kreirala je liniju kaputića – haljina; strogih linija, od mekog tamnog trapera, naglašenog struka i neobičnih pokrivala za glavu od istog materijala.

Večeras je „Modni ormar“ ugostio nekoliko dizajnera; Nada Novšak, slovenska dizajnerica gostovala je s retro kolekcijom -  kupaći kostimi visokog struka, tajice, trapez hlače,...naglaše detaljima u jarkim bojama, crvenoj, ljubičastoj i žutoj. Također gošća, Magdalena Klashnja iz Srbije izložila nam je svoje neobične i nesvakidašnje kreacije. Naime, njezinje haljine podsjećaju na stolnjake prepune tanjura, šalica, čaša, zdjela, pribora za jelo i čipke, dok šešir vidi kao zdjelu prepunu posuđa.

Vrhunac večeri, a možemo slobodno reći i "Modnog ormara" bila je  modna interpretacija Hollywooda. Naime,  brojni studenti TTF-a , njih čak  pedeset i jedan,  večeras su nanovo oživjeli dive dvadesetog stoljeća. Naše poznate manekenke, glumice i voditeljice iz našeg javnog života utjelovile su predstavnice tadašnjeg glamura poput Marlene Ditrich, Avu Gardner, Marilyn Monroe, Ingrid Bergman i mnoge druge.

Dodjeljene su nagrade „Modni ormar“ u više kategorija. Za najboljeg modnog fotografa nagradu je dobio Ivan Balić, a najboljom stilisticom proglašena je Nataša Sveklar.

Najpriznatija modna novinarka/urednica je Sonja Braut Kazić. Već prvoga dana „Modnog ormara“ proglašeni su najbolji u kategoriji – modna fotografija, a danas su im nagrade i uručene. Pobjednica „Varteks Hands“ je Anamarija Filipović – Srhoj, a kao nagradu je dobila usavršavanje u Varteksovom  stručnom timu.

Prvom nagradom u kategoriji eksperimentalne mode u vrijednosti deset tisuća kuna koju dodjeljuje „Croata“ nagrađena je Ivana Valdec, dok su drugu nagradu čiji je sponzor „Šivanol“ osvojili Iva Ričković i Mislav Vinković. U kategoriji pret a poter titulu najboljeg dobio je Daliboj Vitas, a samo stepenicu ispod njega bile su Tajana Marijanović i Ivana Bilić. Nagrade su također dodjeljene u kategoriji ulične mode, prva je pripala Stjepanu Čuki, a druga Tanji Bedeković.

 

foto: Kristijan Tabet 

Objavljeno: 16.09.2007. u 21:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p