SVJETSKA MODA

Veliki uspjeh naših modela: Matea Brakus i Veronika Primorac na Diorovoj pisti u Parizu

Hrvatski modeli osvajaju piste velikih tjedana mode
Dior

Prateći piste najvećih svjetskih tjedana mode, možemo bez previše analize zaključiti kako je, na našu ogromnu radost, vidljiv popriličan proboj mladih snaga domaćeg modelinga, a kakvom nismo svjedočili već dugo vremena. Tu i tamo bi na pisti zabljesnuo poneki biser iz domaćih redova, no viđati čak četiri ili pet hrvatskih modela kako redovito nose revije najvećih svjetskih imena, to se već zbilja dugo nije dogodilo.

Farreta, koja je definitivno naš najuspješniji model u inozemstvu, na tjednu je muške mode u Milanu nosila Versace, Yvonne je prošetala pistom velikog Balmaina, a nosila je i Hermes, a ono što nas je posebno oduševilo su dva lica koja se probijaju na svjetskim modnim pistama, a jučer su nosile couture reviju modne kuće Dior: Matea Brakus i Veronika Primorac. Obje djevojke članice su Colors Model Managmenta koji stoji i iza već spomenute Farrete i Yvonne koje sve više osvajaju svjetsku modnu scenu. Matea je, možda, novo lice na  modnoj sceni no iza sebe ima fantastične inozemne uspjehe. U svega nekoliko zadnjih dana nosila je reviju Ann Demeulemeester, Sacai, Kenzo i Proenzu Schouler, a jučer je prošetala pariškom pistom modne kuće Dior. No, ono što posebno oduševljava jest to što je mlada Veronika Primorac na haute couture reviji u Parizu debitirala upravo na reviji velikog Diora. Što reći osim: kakav maestralan start!

Što se pak Diorove couture kolekcije tiče, Maria Grazia Chiuri ponovno je ostavila bez daha parišku modnu publiku, a inspiraciju je (što je posebno vidljivo po famoznoj scenografiji) pronašla u nadrealističkom umjetniku Leonoru Finiju. Chiuri je svoju modnu čaroliju predstavila u fantastičnom Musée Rodin, a čitav se prostor doimao poput neobičnog, nadrealnog sna koji će se dugo pamtiti. Modeli su koračali po podu s crno bijelim pločama, a sve se činilo poput neke optičke iluzije s ogledalima postavljenima na stropu s kojeg su visile krletke i predimenzionirani dijelovi lica. Kolekcija s Dior potpisom odražavala je fantaziju i bila je definitivno jedna od najboljih koje je potpisala Maria Grazia Chiuri. Čarobno!

Matea Brakus

Veronika Primorac

Foto: Getty Images
Objavljeno: 23.01.2018. u 11:39

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p