SVJETSKA MODA

Drama na muškom tjednu mode

Donosimo neke od najzanimljivijih dizajnerskih transformacija

         

Da je muški tjedan mode itekako zanimljiv, dokazuju i neke od najdramatičnijih vizija koje su nam dizajneri projicirali kroz svoje kolekcije. Kreativnost dizajnera zapanjujuća je, a dijapazon radikalnih transformacija bio je doista širok. Mi smo pozornost usmjerili na one najuočljivije, od kojih je prvi na listi definitivno modni velikan Comme Des Garcons Homme Plus, s modelima masne kose stilizirane preko lica, nalik na gas masku. Za spomenuti mračni izgled pobrinuo se stručnjak za kosu, Julien d'Ys.


Comme Des Garcons Homme Plus

Za njim ne zaostaje ni Walter Van Beirendonck, koji je inspiraciju pronašao u afričkim tribal motivima kojima je ukrasio ne samo glavu modela, već i lice, replicirajući iste motive crvenom bojom. Alexander McQueen je pak svoje modele izveo na pistu u vampirskom raspoloženju, očiju obrubljenih crnom bojom i razbarušene kose ukrašene perjem vrane. 

Modeli modne kuće Givenchy su preko košarkaškog igrališta, koje je poslužilo kao modna pista, prošetali s licem obavijenim mrežom. Riccardo Tisci pojasnio je kako se inspirirao Bauhausom, aludirajući pritom na maske koje su muškarci dvadesetih godina prošlog stoljeća nosili kako bi zaštitili lice prilikom spavanja.

Walter Van Beirendonck

Alexander McQueen

Givenchy

Sljedeći na listi je i Christopher Shannon i njegovi modeli sa zalizanom kosom preko lica, nalik na nekoga tko je netom izašao s teškog treninga. Rick Owens je predstavio modele s crnim kukuljicama koje izgledom podsjećaju na one časnih sestara, u pratnji minimalističkih kombinacija s nezaobilaznim zloslutnim ozračjem.

Christopher Shannon

Rick Owens

Muškom kolekcijom modne kuće Dolce & Gabbana nastavili su dominirati motivi talijanske, točnije sicilijanske povijesti, te su u centru pozornosti bile veličanstvene krune kombinirane s modernim krojevima odjeće, poput širokih pulovera.

Futurističko ozračje je pak dominiralo kolekcijom James Longa, čije su frizure zalijepljene masnim premazom i plavom šljokičastom tekućinom plijenile pozornost. Slično, no ni upola toliko intenzivno, predstavio je i Dries Van Noten s frizurama koje su jednim dijelom reflektirale rave kulturu. Urednu kosu modela dizajner je prošarao potezom neonske boje u nijansama kobaltno plave, ružičaste i zelene. Urbana street style kultura s potpisom Nasir Mazhara prikazana je kroz ružičaste maske u pratnji šilterica iste boje, stvarajući tako neočekivani gangsterski trenutak.

Dolce & Gabbana

James Long

Dries Van Noten

Nasir Mazhara

 

Matea Martek

photos: Lea Colombo for Dazed Digital

 

Objavljeno: 22.01.2014. u 13:13

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p