SVJETSKA MODA

Druga večer Fashion Weekenda

Zadarski Trg Pet bunara druge su večeri Fashion Weekenda preuzeli renomirani dizajneri

Jelena Vojković, prošlogodišnja dobitnica Varteks Hands nagrade dokazuje da 'komercijalno' ne mora značiti 'već viđeno'. Kreirajući posljednju liniju koja pršti svježim idejama, svoju je estetiku zaokrenula u novom, ženstvenijem smjeru. Njezini modeli u nježnoj paleti plavih i zelenih nijansi, boja lavande i slonove kosti iznimno su nosivi i zaokruženi trendovskim dodacima.

Etna Maar etiketa koju potpisuje Andrijana Subotić za sljedeće proljeće i ljeto inspirirana je grčkom mitologijom. Kao jedna od omiljenih tkanina vruće sezone pojavljuje se meka pletenina koja senzualno, ali posve decentno otkriva kožu, a svojevrsni lajtmotiv kolekcije su autohtoni hrvatski gmazovi otisnuti na većini modela.

Iza modnog potpisa Studio 2D stoje Dražena Semren i Daliborka Puž. I one, kao i većina dizajnera s ovogodišnjeg Fashion Weekenda, proljeće-ljeto 2007. vide u bjelini, a naglasak njihove linije je na kroju. Bježe od konvencija koristeći lan (tkaninu koja najčešće funkcionira u kontekstu čistih linija) kao osnovu za razigrane forme.

Nada Došen koristila je svilu, pamuk i lan u neutralnoj paleti koja se savršeno nadopunjuje s minimalističkim izričajem. Njezini krojevi su geometrijski, a estetika čista, znalački promišljena i naglašena nenametljivim detaljima.

Rukopisi Sanje Tabak, Jasne Štih Kapetanović, Sanje Jakupec i Tihane Mikše Perković savršeno se nadopunjuju pod zajedničkim potpisom – Mustre. Reljefne tkanine prate promišljeni krojevi najčešće u bijeloj, tek povremeno potcrtanoj disktetnim pastelnim nijansama.

Objavljeno: 15.07.2006. u 18:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p