SVJETSKA MODA

Edward Enninful novi je urednik britanskog Voguea

Prestižni magazin odabrao nasljednika Alexandre Shulman

Edward Enninful

Nakon što je Alexandra Shulman, dugogodišnja urednica britanskog izdanja Voguea, u siječnju najavila svoj odlazak iz magazina, spekulacije tko će ju naslijediti na tako prestižnoj poziciji automatski su počele kolati modnim krugovima. 

Condé Nast je konačno objavio tko će zamijeniti Alexandru Shulman na poziciji glavnog urednika britanskog Voguea, a odluka je pala na Edwarda Enninfula za kojeg su u službenom priopćenju saopćili kako smatraju da je "i više nego li spreman preuzeti toliko odgovornu poziciju kao što je mjesto urednika britanskog Voguea te kako se radi o vrlo utjecajnoj osobi kako u modnim krugovima pa tako i u Hollywoodu i muzičkim krugovima".

Iza Enninfula je, naime, zbilja plodna karijera u modi. Sa samo 19 godina počeo je raditi u magazinu i-D gdje je proveo čak dva desetljeća. Surađivao je s talijanskim i američkim izdanjima Voguea i to posebno na onima koji su izazvali najviše pompe poput The Black Issue i The Curvy Issue. Zadnjih je šest godina obnašao dužnost urednika u W Magazinu, radići s najvećim imenima iz svijeta slavnih, a brojna, sada vrlo uspješna lica, svojim je utjecajem pogurao od anonimaca do zvijezda. Osim hrabrosti, vizije i talenta, ono što najviše krasi novog urednika britanskog Voguea su manire gentlemana i pristojnost prema svima s kojima radi. "Uvijek sam želio svojim ponašanjem pokazati kako se i u ovoj industriji možeš ponašati pristojno i ostati ono što jesi", izjavio je u Edward Enninful koji na dužnost stupa 1. kolovoza.

T.L.
Foto: Getty Images

Objavljeno: 10.04.2017. u 14:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p