SVJETSKA MODA

Eklektični modni trip kuće Gucci

Alessandro Michele ponovno oduševio modnu publiku

M
ilanski Tjedan mode tek je započeo, a već je pistom prošetala jedna od najiščekivanijih kolekcija sezone – ona modne kuće Gucci. Alessandro Michele publiku je ponovno poveo na eklektično modno putovanje svojstveno njegovom, sada već nadaleko prepoznatljivom, estetskom rukopisu.

Milanska kolekcija kuće Gucci za sezonu proljeće/ljeto 2017. izgledala je poput nekog suludog retro tripa, Alessandro se i dalje nije odrekao svog neodoljivo šarenog, vizualno nametljivog geek chica, a u čitavu je priču unio i dašak inspiracije za koji se činilo da dolazi od kultne serije Dinastija. Kolekcija, sazdana od 75 total lookova, bila je svojevrsni kolaž različitih modnih era, stilova i nadahnuća. Sve je to Michele pošteno pomiješao u samo sebi svojstven amalgam koji, unatoč tome što se radi o totalnom opozitu minimalizmu, izgleda apsolutno fantastično! Transparenti volani, predimenzionirane mašne, šeširi i dekadentni turbani, goleme dioptrijske naočale, pregršt svjetlucavih šljokica, metalik sjaja i prava invazija boja i uzoraka čini bućkuriš koji, pod palicom ovog talentiranog dizajnera, uvijek na koncu izgleda vrhunski logično posloženim.


Micheleov Gucci toliko je vizualno jak (neki bi rekli shizofren) da prema njemu ne možete nikako ostati indiferentni. Voljeli ga ili mrzili, nemoguće je zanemariti činjenicu da je Gucci, otkako je Michele na poziciji kreativnog direktora, potpuno promijenio vizualni identitet kuće i pridobio neku novu modnu publiku što mu je generiralo 3.9 milijardi eura u samo prošloj godini što je 11.9% više nego prethodne. Svatko ima svoju publiku, a Gucci, sudeći po ogromnom uspjehu koji samo raste - itekako ima svoju.T.L.
Foto: Instagram
Objavljeno: 22.09.2016. u 10:32

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p