SVJETSKA MODA

EKSKLUZIVNO ZA FASHION.HR STYLE COMMUNITY

Popričali smo s ljudima iz Net-a-Portera i Luisa ViaRome o najprodavanijim artiklima

Velik broj svjetskih ali i naših celebsica skraćuje si vrijeme i olakšava kupovinu zahvaljujući internet stranicama poput Net-a-Portera i Luisaviarome. Ovo su dvije najpopularnije internet stranice na kojima možete satima prelistavati prekrasne kreacije svjetskih dizajnera i ako ste dubljeg džepa, počastiti se svakojakim divotama. Virtualni butici koji su uvelike olakšali kupovinu zbog  ponude koja je sortirana abecednim redom i po kategorijama artikala najposjećenije su internet stranice koje posjećuju žene. Ako i nemate mogućnosti da nešto kupite, upravo na ovim stranicama možete satima uživati u prekrasnim kreacijama koje su dizajnirali najpoznatiji dizajneri svijeta. Ako krenemo nabrajati imena koja možete pronaći na Net-a-Porteru i Luisaviaromi, to bi moglo potrajati, no dovoljna je informacija da sa samo par klikova možete vidjeti sve party haljine koje su trenutno u ponudi, ili modne dodatke od kojih će vam se zavrtjeti u glavi.

 

cl.jpg
Christian Louboutin

Samo neke od poznatih Hrvatica koje kupuju preko ovih internet stranica su Marija Cvitanović i Iva Balent, jer si ovim načinom kupovine skraćuju vrijeme koje bi potrošile u dućanima, ali i kupuju odjeću o kojoj u Hrvatskoj možete samo sanjati.

 

Na ideju za Net-a-Porter došla je bivša modna urednica Tatlera, W magazina i WWD-a Natalie Massenet. I upravo se ona može pohvaliti da je ova recesijska godina za Net- a-Porter prošla bolje od očekivanog. Većina luksuznih brendova osjetila je globalnu ekonomsku krizu,no ovaj virtualni butik povećao je svoj promet za nevjerojatnih 50%, a dobit im je porasla, pazite sad - za 234%! Ovome su uvelike pridonijeli mnogobrojni posebni projekti, posebne suradnje poput one sa Stellom McCartney koja je samo za tu internet stranicu kreirala capsule kolekciju, zatim ona sa Alexanderom McQueenom, Rolandom Mouretom...

 

Pa čime su to na Net-a-Porteru i Luisaviaromi povećali prodaju? Koji su im bili najprodavaniji artikli i koja dizajnerska imena se najbolje prodaju? Ekskluzivno za naš portal, dobili smo odgovore od internet stranica Net-a-Portera i Luisaviarome!

Net-a-Porter nam je čak razvrstao najprodavanije komade po artiklima, pa krenimo redom. Od haljina su najprodavanije bile one dizajnera Giambattiste VallijaMiu Miu, a favoriti koji su rasprodani za dan-dva su imena poput Jasona Wu-a, 3.1.Phillip Lim, Acne i dvije posebne kolekcije - T by  Alexander Wang i PREEN Line. Najskuplje haljine su naravno one od Vallija, Miu Miu i Jasona Wua, dok se raspon ovih ostalih kreće od 100 funti za pamučnu crnu haljinu Alexandera Wanga do 300 funti za pamučnu Phillipa Lima.

 

phillip_lim.jpg
Phillip Lim

Nadalje, informacija koja nimalo ne čudi - u rekordnom roku rasprodana je nova Balmain jakna za vrtoglavih 7,070 funti. Osim Balmaina, jakne su prvi rasprodali Jason Wu i Phillip Lim.  Torbe su nas malo iznenadile, najprodavanije su one modne marke One Vintage, čak su četiri modela rasprodana u samo jednom danu. Marc by Marc Jacobs dva modela i jedna Valentino torba također su se našle na popisu. Kad pričamo o cipelama, vjerojatno ste očekivali ime Christiana Louboutina na ovom popisu. Uz njega, tu su i jedne Givenchy čizmice i otkačene Alexander Wang čizme.

 

Sa internet stranice Luisaviaroma nisu bili detaljni kao sa Net-a-Portera, no od njih smo dobili informaciju da su im najprodavanija dizajnerska imena Rick Owens i modna kuća Givency. A Jean-Pierre Braganza, Doodski, Manish Arora i Mary Katrantzou su dizajnerska imena čiji su artikli bili rasprodani u najkraćem roku.

I sa Net-a-Portera i sa Luisaviarome rekli su nam da se upravo artikli koji su rasprodani u rekordnom roku, pokušavaju nabaviti u najkraćem roku jer su im upiti i liste čekanja za te artikle najmnogobrojniji. Pa su tako već danas neki od artikala kojih nije bilo u limitiranim količinama, a bili su rasprodani prije par dana, ponovno dostupni na naprodavanijim virtualnim buticima u svijetu.

U galeriji se nalaze rasprodani artikli sa Net-a-Portera.

Ana Bacinger

 

 

Objavljeno: 18.12.2009. u 12:15

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p