SVJETSKA MODA

Eksplozija boja i uzoraka

Diane Von Furstenberg proljeće 2013.

Ako vam pod ruku dođe neki izvještaj s ekskluzivnih ljetnih zabava u Hamptonsu, velika je vjerojatnost da ćete primjetiti kako 70% ženskih uzvanica na sebi ima haljinu s potpisom Diane Von Furstenberg.

Dizajnerica koja je žene zarazila s praktičnom i elegantnom formom „wrap dress" , danas sjedi na čelu moćnog CFDA udruženja koje ju je dovelo na Forbesovu listu najutjecajnijih žena svijeta. Još je zanimljiviji podatak da je po toj listi, Diane utjecajnija čak i od moćne Anne Wintour.

Snaga određenog dizajnera također se vidi po broju poznatih lica koja se naguravaju u prvom redu. Diane je danas u svom taboru imala jednu od najvećih modnih ikona Sarah Jessicu Parker, koja je u društvu legendarnog Oscara de La Rente sa zanimanjem pratila zbivanja na pisti.

Predstavljena proljetna kolekcija podsjeća na beskrajno duge odmore svjetskih party djevojaka- kakva je nekoć bila i sama dizajnerica. Snažne boje i upečatljivi printevi aplicirani su na udobnim hlačama visokog struka, kombinezonima, kaftanima i maksi haljinama.

Svi komadi ove kolekcije pozivaju na lijeno uživanje na suncu i minglanje po popodnevnim koktel zabavama. Upečatljiv dio kolekcije čine i asesoari, pogotovo predimenzionirane zlatne naušnice i cipele u jarkim bojama, koje za detalj imaju zlatni lanac koji se veže oko gležnja. Dizajnerica je na pistu poslala i Google naočale koje su joj poslužile kao alat za snimanje kratkog filma o samoj pripremi kolekcije.

 

 

Objavljeno: 10.09.2012. u 19:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p