SVJETSKA MODA

Ekstravagantna revija na Azurnoj obali

Cruise kolekcija Christiana Diora
Dior cruise 2016 
Nakon što je Karl Lagerfeld prezentirao svoju Chanel cruise kolekciju u futurističkom zdanju u Seoulu, a Nicolas Ghesquiere dopremio modnu svitu u „svemirski brod“ Boba Hopea usred kalifornijske pustinje, na red je došao Raf Simons koji je u ponedjeljak, 11. svibnja, privukao crème de la crème modne scene na prezentaciju Diorove resort kolekcije.
 
Za sjedište spektakla odabrao je fantastičnu ružičastu palaču Bubble Pierrea Cardina na stjenovitoj obali francuske rivijere s pogledom na more. Jednom riječju: fantazija. Vrlo „Instagram friendly“. Internet je eksplodirao. Resort kolekcije očigledno su na tragu nekog novog trenda. Vogue je čak postavio i 3E pravilo cruise kolekcija: ekstravagantno, ekstremno, egzotično. Jesu li dani regularnim revijama na pistama odbrojani ili se radi samo o kratkim izletima? Tri posljednje sasvim su dovoljne da zaključimo kako su pred nama neki novi, drugačiji modni dani.
 
Dior cruise 2016
 
Uz dodir ružičastog futurizma, Christian Dior predstavio je neku novu siluetu. Uparijući je s eksterijerom u obliku mjehurića, voluminoznija i zaokruženija forma bila je vidljiva i u konstrukciji odjevnih komada, pogotovo u rukavima. Neobičnom pistom prodefilirao je niz mini haljina i kratkih hlačica, većinom u nježnim, girly nijansama te kariranog uzorka. Dizajner se poigrao i printevima, optičkim iluzijama te pokojim crnim komadom. Kao lajt-motiv kolekcije, pomalo neobično za vruće ljeto, provlačila se krznena stola u raznim bojama, nonšalantno prebačena preko ramena. Dašak futurizma u Diorovu viziju unešen je laserski rezanim komadima. Gledanje u budućnost i raskošne revije u čudnovatim zdanjima očito su trendi. Da iduću očekujemo na nekom drugom planetu?
 
Dior cruise 2016 
Dior cruise 2016 
Dior cruise 2016 
Dior cruise 2016
Tina Lončar
Foto: Instagram, Dior.com
 
Više fotografija pogledajte u galeriji:
Objavljeno: 12.05.2015. u 10:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p