SVJETSKA MODA

Elie Saab - dizajn dostojan Oscara

Kakvu nam je kolekciju servirao libanonski dizajner u Parizu?

I prije nego li je Angelina Jolie zasjala u njegovoj raskošnoj, šljokicama posipanoj haljini na dodjeli ovogodišnjih Oscara, znali smo da je glamurozan dizajn Elie Saaba kao stvoren za privlačenje pogleda na crvenom tepihu. U svom prepoznatljivom stilu, zavodljivo, ženstveno i prije svega nenadmašno glamurozno, libanonski dizajner ispričao je Parizu još jednu fantastičnu modnu bajku.

'Dark Opulence' naziv je Saabove nove kolekcije koja i ove sezone odiše luksuzom dostojnim hollywoodskih zvijezda. Pistom su se tako izmjenjivali fantastični komadi od popularnog baršuna, šifona te čipke u bojama burgundy crvene, smaragdno zelene, nježne ružičaste te nezaobilazne i misteriozne crne.

Neočekivano se Saab poigrao printom cvjetnog uzorka na crnoj pozadini, no iznova su najviše pažnje privlačile duge lepršave haljine u prelijevajućim ombre nijansama. Dojam glamura ne bi bio potpun bez krzna pa se ono našlo u raznim obojenim varijacijama u Saabovim prijedlozima za nadolazeću hladnu sezonu. Zapamtite ovu kolekciju libanonskog majstora, zasigurno ćete je gledati na crvenoj oskarovskoj pisti iduće godine!

 

Tina Lončar

photo: Guliver/Getty

 

Objavljeno: 04.03.2014. u 14:30

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p