SVJETSKA MODA

Engleska rave kultura na pistama NYFW-a

Luella Bartley i Katie Hillier vode Marc by Marc Jacobs u novu eru

Prošle su sezone Luella Bartley i Katie Hillier debitirale na njujorškom tjednu mode kao duo na čelu branda Marc by Marc Jacobs. Za razliku od prošle kolekcije na kojoj smo vidjeli, kako piše Style.com, ‘BMX ninja djevojke’, ova je kolekcija nešto nježnija i svakako razigranija.

Inspirirane rave kulturom Engleske, Bartley i Hillier su na pistu poslale modele s frizurom koju je svojevremeno nosila Bjork, odjevene u lateks i mnoštvo slojeva pomalo neobičnih za proljeće i ljeto. Ipak, cijela je kolekcija izgledala vrlo smisleno započevši s točkastim suknjama i ženskim bermudama u kombinaciji s košuljama i majicama s printevima. Boje su se na samom početku pojavile suptilno – bile su to pastelna plava, ružičasta i žuta u kombinacijama s crnom i bijelom, a zatim se njihov intenzitet pojačavao prema sredini kolekcije te smo u jednom trenutku gledali monokormatske outfite u jarkim bojama.

Šarenilo je naglo prekinuto akromatskom serijom od čak trinaest modela u kojoj smo vidjeli odlične balonere i jakne koji prizivaju londonsku kišu, nekonvencionalna bijela ženska odijela i puno džepova što nas je ponovo podsjetilo na uniforme kao što je to bilo i u kolekciji Victorije Beckham. U ovom je dijelu revije pistom prošetala i naša Ana Buljević i tako naslijedila svoju kolegicu Tamaru Pernar koja je isto učinila na Marc by Marc Jacobs reviji prošle sezone.

Kolekcija je završena slojevitim komadima koji su pomalo podsjećali na Margielinu estetiku i eksperimentiranje s krojevima, pa smo ovdje vidjeli kako Bartley i Hillier vješto barataju konstrukcijom spojivši klasičnu tradicionalnu haljinu s polovicom prednjeg dijela sakoa i uz sve to kombinirajući nekoliko različitih tekstura poput lateksa, plisea i reljefnog točkastog printa na transparentnoj podlozi. Po završetku su revije dizajnerice izašle na pistu zagrlivši Marca Jacobsa koji je sjedio u prvom redu i dale nam do znanja da je stigla nova era branda Marc by Marc Jacobs.
 
 
 
 
 
Nives Bošnjak

photos: Guliver/Getty
Objavljeno: 10.09.2014. u 15:03

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p