SVJETSKA MODA

Fantastična energija Issey Miyakea

Kako je Yoshiyuki Miyamae fascinirao publiku kolekcijom u Parizu?

Bila je to, bez sumnje, prava modna fantazija. Salve glasnog oduševljenja koje su se prolomile pariškom halom pričale su same za sebe. Yoshiyuki Miyamae oživio je sve ono u što je Issey Miyake iskreno vjerovao - u originalnost i inovaciju, u transformaciju te, prije svega, u vječito cirkulirajuću energiju.

Bila je to magična fuzija neiscrpne kreativnosti, preciznosti i vještine izrade te jednog inteligentnog pristupa modi koja ima odgovornost da uvijek iznova stvara nešto posve novo. Publika je to posve intuitivno podržala stvarajući tako sinergiju kakva se rijetko viđa. Miyamae je, oponašajući ritmičnost prirode, svojim dizajnom uspio stvoriti pozamašnu dozu pozitivne energije koja se realizirala i širila svakim novim pokretom. U eksploziji fantastičnih boja, trodimenzionalni valovi kao da su plovili prostorom, a dojam je dodatno podebljan grafičkim printevima koje asociraju na vječno inspirativni Art Deco.

Mnogi su ove sezone crpili nadahnuće spomenutim razdobljem te se u dizajnu poigrali optičkom iluzijom, no Miyamae je to učinio s takvom dozom kreativnosti i inovacije da je, pri pogledu na kolekciju, zbilja teško ostati mirno sjediti. Ako je netko ove godine zaslužio poziv na bis, onda je to svakako Issey Miyake!

  

 

Tina Lončar

photos : Frédérique Dumoulin/Issey Miyake Facebook

 

Objavljeno: 01.03.2014. u 17:29

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p