SVJETSKA MODA

Fashion Sweetness: druga večer

Proglašen je pobjednik Fashion Incubatora.
Završio je ovogodišnji Fashion Incubator, natjecanje mladih dizajnera koje se održavalo u Šećeranskom, nekadašnjem sindikalnom domu. Hostese u kutama i borosanama uz najave dizajnera s aluzijama na seriju Grlom u jagode, podsjetile su posjetitelje na duh osamdesetih.
Druga, ujedno finalna večer bila je prilika za pet natjecatelja koji su se borili za titulu najboljeg: Juraj Zigman, Neven Mihić, Ivan Alduk, Damjan Jacić i Martina Marović. Nakon prve večeri i Zorana Mrvoša, posebni gosti bili su proslavljeni croaporterovci - modni duo ELFS, na čijoj se reviji kao veliko iznenađenje pojavila i pjevačica Baby Doll.
Na kraju, žiri u sastavu art director Cro-a-Portera Viktor Drago, modni kritičar Nenad Korkut, dizajneri Lidija Vidaković YUNIKU, Zoran Mrvoš, Teo Perić i Tihomir Krznarić te modne novinarke Anamarija Kronast i Lucia Biondić, najboljim sudionikom Fashion Sweetnessa proglasio je Juraja Zigmana koji je osvojio 10000 kuna (nagradu dodjeljuje Slavonska banka) i priliku da svoju kolekciju prikaže na sljedećem Cro-a-Porteru.Inspiraciju za svoje modele Zigman je našao u kontrastu proljeća i industrije, podatnog materijala i metalnih detalja. Svoju liniju upotpunio je stiliziranim Borosanama s platformom.  žiri koji su činili .
Osim glavne, dodijeljena je i nagrada za najbolji styling Fashion Sweetnessa, koju je osigurao internet medijski pokrovitelj portal Moda.hr, a osvojio ju je Solinjanin Ivan Alduk. Na Fashion Incubatoru prezentirao je kolekciju koju je znakovito naslovio „Drugarica", a koja je inspirirana zamišljenim izgledom soci-sekretarice koja se modno osvješćuje, napušta uniformiranost i postaje pravi modni anđeo.JURAJ ZIGMAN
Iz prijestolnice talijanske mode, Milana, na osječki je Fashion Incubator stigao Juraj Zigman, diplomant Istituto Europeo del desing - IED Moda Lab. Ovaj 23-godišnji Kostrenčanin modni put počeo si je „krčiti" još 2003. godine predstavljajući svoje kolekcije accessoria te muške i ženske odjeće na Tjednu mode u Milanu. Trenutno je zaposlen kao prvi asistent u milanskom studiju Roberta Mussoa gdje je imao prilike kreirati ženske kolekcije odjeće i obuće, kao i accessorija.

IVAN ALDUK
Za sebe kaže da je nesuđeni arhitekt koji se u modu zaljubio nakon što je bolje upoznao rad Alexandera McQueena. Svoje modne uzore vidi i u Tomu Fordu, Antoniu Maarasu i Marc Jacobsu. Iza ovoga 21-godišnjaka, po rođenju Šibenčanina, studenta druge godine zagrebačkog Tekstilno-tehnološkog fakulteta na smjeru modni dizajn, tek je jedno javno predstavljanje.


Po završetku Fashion Incubatora organizatori, novinari, dizajneri, gosti, ali i manenke preselili su u Club Tufma, na after party na kojemu je Marina Perazić izvela najveće hitove grupe Denis&Denis. 
Objavljeno: 04.11.2007. u 22:53

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p