SVJETSKA MODA

Dior predstavio novu kolekciju uz feminističke poruke

Nova kreativna direktorica iznenadila kolekcijom
dior
N
a aktualnom Paris Fashion Weeku sinoć je 30. rujna prikazana Diorova ready-to-wear kolekcija za proljeće/ljeto 2017. i nova kreativna direktorica iznenadila je mnoge!

Prvi puta u povijesti modne kuće Dior žena je kreativna direktorica. Maria Grazia Chiuri tu poziciju preuzela je prije tri mjeseca pa je ova revija bila jedna od najiščekivanijih. Rekla je kako je željela napraviti kolekciju koja izjednačava muškarce i žene i koja oslikava današnju ženu. Chiuri je objasnila kako ova kolekcija odgovara na sve promjenjive ženske potrebe i bježi od stereotipa i kategorija muškog i ženskog. Najvažnije joj je bilo da kolekcija bude nosiva. 

dior
dior
dior
dior
Na reviji smo mogli vidjeti da je dizajnerica napravila veliki odmak od svojih prijašnjih radova i uskočila u feminizam. Kreacije su ženstvene i elegantne, sa siluetama komada koje sežu do poda u kontrastu s muškim pomalo street style teškim komadima. Prvih desetak modela koji su izašli na pistu nositi su potpuno bijele kreacije poput skraćenih pamučnih hlača kombiniranih s dugim prslucima i kožnim sportskim čizmama. Reviju su definitivno obilježile majice s feminističkim sloganima i komadi koji su imali izražene trakice s Dior logom te puno tila i čipke. Modni dodaci bili su u klasičnom Dior stilu s velikim zlatnim natpisima brenda. Možemo samo zaključiti da je Chiuri definitivno iznenadila uzimajući klasične Dior elemente koje je kombinirala na svoj način!

dior

dior
dior
dior
T.K.
Foto: Instagram
Objavljeno: 01.10.2016. u 10:53

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p