SVJETSKA MODA

Fotografima i urednicima zabranjen rad s Carine Roitfeld?

Conde Nast "stisnuo" svoje suradnike

Još uvijek jedna od najutjecajnijih svjetskih urednica neuništiva Carine Roitfeld, ovog bi se rujna mogla suočiti s prvim problemima vezanim uz njezin novi magazin naziva CR.

Ukoliko je vjerovati glasinama te tračerskoj Page Six rubrici, vlasnik izdavačke kuće Conde Nast, koja pod svojim okriljem ima modnu bibliju Vogue, poslao je pismo upozorenja na adrese svih važnijih fotografa i urednika, kako bi ih podsjetio na ekskluzivnost njihove suradnje.

Jonathan Newhouse, svoje je upozorenje adresirao na Craiga McDeana, Maria Testina, Davida Simsa te Merta&Marcusa, kako bi spriječio bilo kakvu suradnju s urednicom koja je prije koju godinu dobila otkaz iz francuskog Voguea.

Šuška se kako su upozoreni i oni fotografi koji nemaju ekskluzivni ugovor s Conde Nast kućom: „Svi pričaju o tome" - izjavio je dobro obaviješteni izvor iz svijeta mode; „ljudi vole i cijene Carine ali ih je strah Conde Nast grupacije".

Sve navedeno moglo bi značiti teške porodiljne muke za CR magazin, pogotovo ukoliko u obzir uzmemo da rad sa Carine znači rad protiv Anne Wintour, a suprotstaviti se najmoćnijoj ženi svjetske mode i nije najzahvalnija pozicija.

A.P.


Objavljeno: 19.06.2012. u 12:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p